Gianfranco Pappalardo Fiumara: "S publikom ću podijeliti glazbu i ljubav"

Julijana Marčec | 4.9.2023. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

Vrsni talijanski pijanist Gianfranco Pappalardo Fiumara uoči nastupa na festivalu NO(c)TE(s) Aquae Iasae u Varaždinskim Toplicama

Arheološki lokalitet Aqua Iasae treću će godinu zaredom postati pozornica na kojoj će zahvaljujući festivalu NO(c)TE(s) Aquae Iasae nastupiti vrsni glazbenici.

Osim u nastupu sjajnih opernih pjevačica i pjevačica, publika će od 8. do 10. rujna moći uživati u muziciranju talijanskog pijanista Gianfranca Pappalarda Fiumare, koji je nastupao na više od 1.000 koncerata u Europi, Americi i Aziji.

Ovaj vrsni pijanist specijalizirao se za izvođenje barokne glazbe, a na topličku pozornicu stiže nakon što je već oduševio publiku svojim nastupima na najprestižnijim svjetskim pozornicama od Carnegie Halla u New Yorku, Teatro "Alla Scala" u Milanu, St. Albans Church u Londonu do kazališta u Montrealu i Japanu.

Da je riječ o vrsnom umjetniku svjetskoga glasa, koji je osvojio brojne nagrade, potvrdila je i prestižna nagrada francuske Sorbone - Grand Prix Excellente, koju je ovaj talijanski glazbenik dobio za uspješnu karijeru i doprinos umjetnosti.

Iako takva karijera sa sobom nosi i vrlo gust raspored nastupa, ugledni talijanski pijanist, rado je prihvatio poziv idejne začetnice topličkog festivala i vrsne sopranistice Jelene Štefanić kako bi svojim nastupom uveličao ovu pozornicu - arheološki lokalitet Aquae Iasae u Varaždinskim Toplicama.

- Počašćen sam što mi se pružila prilika da nastupim na ovom festivalu i rado sam prihvatio poziv Jelene Štefanić, moje prijateljice, vrsne umjetnice veličanstvenoga glasa - rekao je ovaj talijanski umjetnik kojem ovo neće biti prvi nastup na arheološkom lokalitetu s obzirom da je iz Italije, no ipak ga veseli što će moći nastupiti na tako atraktivnoj pozornici u Hrvatskoj.

Hoće li Vam koncert na arheološkom lokalitetu Aquae Iasae biti posebno iskustvo?

- Koncert na arheološkom lokalitetu Aquae Iasae u Varaždinskim Toplicama neće mi biti prvi put da nastupam na takvom mjestu, jer sam već nastupao na arheološkim lokacijama poput grčkog teatra Taormina i ostataka Flaiano parka u Rimu, a u Italiji sam i umjetnički direktor festivala koji se održava na arheološkim lokacijama. Ipak, jako me veseli ovaj nastup u Toplicama.

Kako se priprema za ovaj koncert, koje će skladbe izvesti, koji su mu nastupi ostali u posebnom sjećanju i na kojim će poznatim pozornicama još nastupati, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...