VELIKO SRCE U akciji "Solidarnost na djelu" prikupljeno skoro 4000 eura, no to nije sve

VV | 26.11.2023. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Završena je 51. sabirna akcija Solidarnost na djelu 2023. koja se provodila tijekom listopada i studenog 2023. godine u organizaciji GDCK Varaždin.

- Ovogodišnja akcija iznimno je bila uspješna što pokazuje kako su naši građani velika srca kad su u pitanju najugroženiji. Akciji se odazvalo ukupno 16 škola s područja našeg djelovanja te građani i tvrtke koji su svojim doprinosom željeli pomoći onima kojima je to najpotrebnije - objavilo je Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin.

web_2_1.jpg

U akciji  je ukupno prikupljeno 3992,40 eura, a uz financijska sredstva prikupljeno je i 1.097,46 kg hrane i 160,56 kg higijenskih potrepština. Od prikupljenog iznosa u školama, 50% prikupljenih sredstava vraćeno je na račun škola za potrebe socijalno ugroženih učenika (nabava knjiga, opreme ili plaćanje izleta i sl.).

- Ostatak financijskih sredstava GDCK Varaždin iskoristilo je za kupnju prehrambenih paketa i deterdženata za socijalno ugrožene obitelji sa područja djelovanja društva, a sva, u akciji prikupljena materijalna sredstva biti će također podijeljena socijalno ugroženim građanima tijekom studenog i prosinca - javljaju iz GDCK Varaždin.

U ovogodišnju akciju uključili su se učenici Strojarske i prometne škole Varaždin, Katoličke osnovne škole Svete Uršule, Gospodarske škole Varaždin, OŠ Vladimira Nazora Sveti Ilija, OŠ Cestica, OŠ Vinica, VI. OŠ Varaždin, Srednje škole Arboretum opeka, III. OŠ Varaždin, OŠ Šemovec, OŠ Kneginec, I. OŠ Varaždin, Oš Vidovec, Područne škole Nedeljanec (OŠ Vidovec), OŠ Beletinec i Prve gimnazije Varaždin. Također i tvrtka Burgas promet d.o.o., zaposlenici tvrtke Sick mobilisis, pripadnici HGSS Stanice Varaždin i žitelji Općine Cestica.