„Garantirano z Varaždinske županije“ na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu, 2. i 3. listopada Foto: Varaždinska županija

„Garantirano z Varaždinske županije“ na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu, 2. i 3. listopada

VV | 1.10.2020. u 21:17h | Objavljeno u Društvo

U naredna dva dana, 2. i 3. listopada , središte metropole bit će u znaku Varaždinske županije. Naime, najstarija hrvatska županija će se građanima glavnog grada te njihovim gostima predstaviti već dobro poznatom manifestacijom „Garantirano z Varaždinske županije“ pa će tako više od šezdeset  OPG-ova, obrtnika, domaćih radinosti, tvrtki i pojedinaca posjetiocima ponuditi najbolje s područja Varaždinske županije, a sve s ciljem promocije izvornih proizvoda varaždinskog kraja.

Na štandovima će se tako, uz mnoge razne druge izvorne proizvode naših vrijednih proizvođača, moći okusiti i kupiti Varaždinsko zelje, Varaždinsko bučino ulje i proizvodi od buče, proizvodi od heljde, medena rakija, voćne rakije, domaće voće i povrće, sirevi, domaća tjestenina, u ponudi će biti i craft pivo, dok će Varaždinske dizajnerice predstaviti svoje najnovije kolekcije. Također, gradskim središtem prošetati će i pripadnici Husarske garde Varaždinske županije.

Već tradicionalno će građani i u petak i subotu moći probati najbolju sarmu, spravljenu od izvornog Varaždinskog zelja.

Predviđeno radno vrijeme manifestacije je od 09,00 – 19,00 sati u petak i subotu, a u petak, 2. listopada oko 12:30 sati će manifestaciju obići i župan Varaždinske županije Radimir Čačić kao i saborska zastupnica Natalija Martinčević.

Garantirano_z_varazdinske_zupanije18.JPG

Garantirano_z_varazdinske_zupanije17.JPG

Garantirano_z_varazdinske_zupanije8.JPG