GALERIJA HDLU Otvorenje izložbe „Između jave i sna“ varaždinske autorice Sandre Horvat

VV | 20.6.2022. u 09:21h | Objavljeno u Društvo

U utorak, 21. lipnja u 19 sati održat će se otvorenje izložbe slika varaždinske autorice Sandre Horvat „Između jave i sna“ u galeriji HDLU. Izbor i postav izložbe Klara Macolić Kuparić, povjesničarka umjetnosti.

Izložba ostaje otvorena do 8. srpnja.

Sandra Horvat rođena je 30. kolovoza 1986. u Varaždinu. Nakon osnovne škole upisuje srednju Graditeljsku  školu u Čakovcu, završivši smjer likovne umjetnosti i dizajna, odjeljenje dizajna unutrašnje arhitekture. Potom upisuje studij graditeljstva na Veleučilištu u Varaždinu na kojem je diplomirala 2011.

Likovnom umjetnošću fascinirana je još od osnovnoškolskih dana, a ona je i jedan od najvažnijih razloga za odabir upravo one srednje škole koja će joj omogućiti da dodatno razvije kreativnost. Našla se u slikarstvu, ponajprije u tehnikama tempere i akrila. Inspiraciju većinom crpi iz nadrealizma,  predivnog  svijeta  u kojem je sve moguće…  

Uz slikarstvo bavi se unikatnim nakitom, ručno izrađujući svaki element, postavljajući ih potom u vlastite kreacije.  
Krajem 2017. postala je članicom HDLU-a Varaždin. Do sada je izlagala je na petnaestak skupnih izložbi i tri puta samostalno. Sudjelovala je na brojnim likovnim kolonijama, uglavnom humanitarnog karaktera.