VIDEO Gabriela Hrženjak treća na prestižnom Međunarodnom Otto Edelmann pjevačkom natjecanju

VV | 1.5.2022. u 10:34h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Muđnarodno Otto Edelmann je prestižno pjevačko natjecanje koje se od 2013. godine održava u Beču. Mnogi kažu da je Beč glavni grad opere, a natjecanje je usmjereno na operno i operetno pjevanje, a ove godine je na natjecanju nastupila i Varaždinka Gabriela Hrženjak i svojim nastupom je osvojila sjajno treće mjesto u konkurenciji od 90 prijavljenih te devet predstavnika u finalu natjecanja koje se održalo od 21. do 27. travnja .

Ujedno je i najviše rangirana ženska pjevačica, pošto su ispred nje bili samo poljski bariton Jan Żądło, te pobjednik natjecanja In-Ho Jeong, bas iz Južne Koreje. Gabriela se u finalu, održanom u svečanoj dvorani palače Ehrbar u Beču, žiriju i publici predstavila s arijom Gilde "Caro nome" iz opere "Rigoletto" Giuseppe Verdija, te arijom Julije "Ah, Je veux vivre!" iz opere "Romeo i Julija" Charlesa Gounoda.

U žiriju ovog natjecanja ne dominiraju samo učitelji glasa, već i njegovi članovi operni menadžeri, glumci, dirigenti i agenti. Održava ga najveće svjetsko glazbeno sveučilište u Beču - mdw, njegov Institut za glas i glazbeno kazalište i Ottoedelmannsociety, gdje su Mozart, Haydn i Gluck stvarali glazbu.

Otto Edelmann, svjetski poznat bas u prošlom stoljeću, i sam je bio učenik i nastavnik u ovoj prestižnoj školi. Svake godine se ovdje okupi više od 120 mladih pjevača koji se međusobno natječu.

Video sadržaj
Galerija slika