FOTO: Zdravi tjedan u VI. OŠ Varaždin: učenici čistili, kuhali i dobro se zabavljali!

IHR/Varaždinske vijesti | 22.2.2019. u 13:31h | Objavljeno u Društvo

- Uopće se nismo nadali pobjedi tako da nas je iznenadio rezultat i jako smo ponosni. Naša pizza je bila drugačija po tome što smo kasnije stavljali sir, znači nakon što smo stavili povrće na pizzu. I naribali smo ga! Drugi natjecatelji su sir rezali. I na kraju smo stavili origano - otkrili su Marin, Antonija, Karla i Marija iz 3. c razreda VI. OŠ Varaždin tajnu svoje pobjedničke pizze koju su pripremali danas na velikom finalu "Zdravog tjedna", projekta koji se tijekom ovog tjedna provodio u toj školi.

_DSC4378.JPG

Učenici 3. c osvojili su prvo mjesto i titulu „Mali kuhar za 6“, dok je titula „Kuhar za 6“ ove godine pripala učenicima 5. c razreda koji su bili najuspješniji u natjecanju u kuhanju među višim razredima. U natjecanju u obavljanju kućanskih poslova najuspješniji su bili učenici 3. a koji su stekli titulu „Šegrta za 6“, dok su među višim razredima najuspješniji u metenju, brisanju stola, šivanju, pranju suđa i drugim kućanskim poslovima prvo mjesto osvojili učenici 8. d, koji su tako postali ponosni vlasnici titule „Majstor za 6“. 

Projekt „Zdravi tjedan“ u VI. OŠ Varaždin provodi se već sedmu godinu, a njime se žele objediniti svi napori koje ova varaždinska osnovna škola provodi kako bi učenike naučila Živjeti zdravo i u skladu sa prirodom.

- Projekt na jedan poseban način povezuje i naglašava koliko je važno živjeti u toleranciji i upoznavanju drugih kultura, a to su vrijednosti koje želimo naučiti naše učenike. Uz natjecanje u kuhanju i obavljanju kućanskih poslova, ove godine smo organizirali predstavljanje kuhinje Bliskog istoka, točnije sirijske kuhinje, pa su tako učenici imali priliku upoznati sirijska jela. Na taj način jednostavno želimo proširiti vidike – rekao je ravnatelj VI. OŠ Varaždin Mario Stančić.

Projekt se održava pod nazivom „Upoznavanje drugih kultura – Sirija“ kao podtema EU projekta „(D)oživi folklor na drukčiji način“ nositelja CTK Varaždin. Učenici su imali priliku upoznati i kušati falafel, tabullah, safih i baklavu s pistacijama, sirijsku kulturu, instrumente i glazbu. 

Kako je danas bilo na velikom finalu "Zdravog tjedna" pogledajte u galeriji Krešimira Đurića.