FOTO: Zajedničkim snagama mještani Prigorca i ove godine oživjeli jaslice

I.D./Varaždinske vijesti | 29.12.2015. u 19:47h | Objavljeno u Društvo

Pravi božićni ugođaj ovih se blagdanskih dana mogao osjetiti u Prigorcu kod Ivanca, gdje su mještani uprizorili žive jaslice.

Žive jaslice predstavljene su drugu godinu zaredom, a mještani Prigorca i njihovi gosti u prikazu Isusovog rođenja i betlehemske štalice mogli su uživati na Badnjak, 24. prosinca te na blagdan Svete obitelji, 27. prosinca.

Osim Marije, Josipa i malenog Isusa, u dvorištu područne škole u Prigorcu našli su se i pastiri, veliki i mali anđeli, ali i domaće životinje - tele, ovce i magarac - koje su za ovu priliku ustupili mještani. Čitav prikaz pratila je priča o Isusovom rođenju i pjesma članova zbora. Organizator događaja bila je Udruga građana Prigorec, a u pripremi su sudjelovali i brojni mještani.

- Cilj nam je i ove godine bio okupiti ljude i potaknuti ih na zajedništvo, i u tome smo uspjeli. Puno je mještana radilo na jaslicama, od same pripreme i izrade štalice, izrade i ukrašavanja kostima te raznih sitnih detalja - rekla nam je Patricia Hranić, koja je i sama sudjelovala kao voditeljica dječjeg zbora, dodavši da se, osim velikog interesa mještana, vijest o živim jaslicama u Prigorcu proširila i po cijeloj Varaždinskoj županiji te je na uprizorenje došlo 300-tinjak ljudi.

- Drago nam je da smo pokazali slogu, zajedništvo i ljubav, koju smo prenijeli i na ovaj događaj, i da se ljudima svidjelo, jer ovaj događaj je zbilja poseban. Iako smo mala sredina, pokazali smo široko srce i veliku ljubav - napomenula je Patricia Hranić.