FOTO: VS Bicycle Show iz Varaždina gostovao na Street festivalu u Vodicama Foto: VS Bicycle Show

FOTO: VS Bicycle Show iz Varaždina gostovao na Street festivalu u Vodicama

Varaždinske vijesti | 11.7.2019. u 09:18h | Objavljeno u Društvo

VS Bicycle Show iz Varaždina proteklog vikenda gostovao je na trećem Street festivalu u Vodicama. Sam festival karakteriziraju brojni ulični zabavljači, radionice, koncerti, a jedan od najatraktivnijih događaja bio je nastup VS Bicycle Showa.

Varaždinci su sa svojim VS biciklima stvorili sjajnu atmosferu na trgu te su produžili show, na zahtjev publike, do kasnih večernjih sati. Program izvode dinamično i zabavno kroz interakciju s publikom i svi zainteresirani gledatelji aktivno se uključuju u show te ga sami upotpunjuju i osvajaju vrijedne nagrade, isprobavaju spretnost u vožnji specijalnih VS bicikala te se natječu u izvedbi pojedinih igri i zadataka.

VS Bicycle show je ulični show na biciklima koji je nastao na Špancirfestu u Varaždinu prošle godine, a osmislio ga je Siniša Vugrek, poznati varaždinski umjetnik, konstruktor i glazbenik, zajedno sa svojim timom. Ističe se zbog interaktivnosti s publikom gdje je glavni zadatak voditelja i animatora ohrabriti publiku da se uključi u show i zabavi sa barem jednim biciklom. Show privlači pažnju šetača, zabavlja publiku i interesantan je svim dobnim skupinama.

Najhrabriji iz publike isprobali su voziti bicikle: Kontraša, Tubera i Swingera. Kontraš je napravljen s kontra upravljanjem i posebno je izazovan za vožnju, Swinger ima dvije pokretne osovine tako da zadnji kotač nije fiksiran za prednji, a Tuber je natjecateljskog karaktera – pedaliranje tjera lopticu u zrak.

VS Bicycle show, nakon Špancirfesta, oduševio je Vodičane, brojne turiste i publiku koja je uz smijeh pratila program te prihvatila izazove i interaktivne igre koje su sastavni dio showa. Varaždinski VS Bicycle show predstavlja nešto novo i originalno, jednostavno, izazovno i zabavno za ulične festivale, turiste i domaću publiku.