Natjecanjem 4. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom "Kuharski kup Slavka Večerića", nastavljeno je četrnaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa.
Na inicijativu obitelji Večerić i u spomen na proslavljenog zagorskog kuhara Slavka Večerića natjecanje se održalo po drugi puta u Pregradi u sklopu tradicionalne, 49, po redu manifestacije „Branje grojzdja“.
Zadatak je bio pripremiti svečanu hladnu platu od čvaraka i svinjskog filea, glavna jela od purećih prsiju i vrganja te deserte od buče, kruška i, naravno, grojzdja. Njihova jela ocjenjivao je Ocjenjivački sud kojeg su činili članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a i Hrvatske kulinarske akademije: Vladimir Balent, Branko Čukelj i Marija Kuzminski.
Pobjedu u ukupnom poretku odnijeli su Marin Sambolek i njegov pomoćnik Dario Rodeš koji su predstavljali hotel Turist iz Varaždina. Drugo mjesto osvojili su Nikola Domislović i Dinko Tomašić iz Park Boutique Hotel, također iz Varaždina, dok je Tomislavu Greganiću i Mareli Hudeletnjak iz zagrebačkog hotela The Westin pripalo treće mjesto.
Hrvatski kuharski kup nastavit će već krajem listopada kada će se održati posljednje kolo u Bjelovaru. Tamo će se saznati i ukupni pobjednik koji će uz bogate sponzorske nagrade osvojiti i veliku kristalnu kuhaču i naslov pobjednika četrnaestog Hrvatskog kuharskog kupa.