FOTO: Varaždinski kuhari najbolji na "Kuharskom kupu Slavka Večerića" Foto: HKS

FOTO: Varaždinski kuhari najbolji na "Kuharskom kupu Slavka Večerića"

Varaždinske vijesti | 30.9.2019. u 10:04h | Objavljeno u Društvo

Natjecanjem 4. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom "Kuharski kup Slavka Večerića", nastavljeno je četrnaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa.

Na inicijativu obitelji Večerić i u spomen na proslavljenog zagorskog kuhara Slavka Večerića natjecanje se održalo po drugi puta u Pregradi u sklopu tradicionalne, 49, po redu manifestacije „Branje grojzdja“.

Zadatak je bio pripremiti svečanu hladnu platu od čvaraka i svinjskog filea, glavna jela od purećih prsiju i vrganja te deserte od buče, kruška i, naravno, grojzdja. Njihova jela ocjenjivao je Ocjenjivački sud kojeg su činili članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a i Hrvatske kulinarske akademije: Vladimir Balent, Branko Čukelj i Marija Kuzminski.

Pobjedu u ukupnom poretku odnijeli su Marin Sambolek i njegov pomoćnik Dario Rodeš koji su predstavljali hotel Turist iz Varaždina. Drugo mjesto osvojili su Nikola Domislović i Dinko Tomašić iz Park Boutique Hotel, također iz Varaždina, dok je Tomislavu Greganiću i Mareli Hudeletnjak iz zagrebačkog hotela The Westin pripalo treće mjesto.

Hrvatski kuharski kup nastavit će već krajem listopada kada će se održati posljednje kolo u Bjelovaru. Tamo će se saznati i ukupni pobjednik koji će uz bogate sponzorske nagrade osvojiti i veliku kristalnu kuhaču i naslov pobjednika četrnaestog Hrvatskog kuharskog kupa.

hkk_2019_-_kuharski_kup_slavka_vecerica_2_29.JPG

hkk_2019_-_kuharski_kup_slavka_vecerica_3_027.JPG

hkk_2019_-_kuharski_kup_slavka_vecerica_3_113.JPG

hkk_2019_-_kuharski_kup_slavka_vecerica_3_127.JPG

hkk_2019_-_kuharski_kup_slavka_vecerica_3_158.JPG

hkk_2019_-_kuharski_kup_slavka_vecerica_3_256.JPG

hkk_2019_-_kuharski_kup_slavka_vecerica_3_346.JPG

hkk_2019_-_kuharski_kup_slavka_vecerica_3_358.JPG