FOTO Varaždinske barokne večeri tradicionalno zaključene koncertom učenika Glazbene škole Foto: Glazbena škola Varaždin

FOTO Varaždinske barokne večeri tradicionalno zaključene koncertom učenika Glazbene škole

Varaždinske vijesti | 6.10.2022. u 10:42h | Objavljeno u Društvo

Već tradicionalno, i ove je godine festival Varaždinskih baroknih večeri zaključen koncertom mladih glazbenih nada, talentiranih učenika varaždinske Glazbene škole uz Varaždinski komorni orkestar u varaždinskoj Katedrali.

Klaviristi Filip Jaklin, Lucija Čehok, Leonard Kobal, Hana Žiger i Matej Križanić, pjevačice Viktorija Brezarić, Rea Sabol, Lana Stanković-Vrček i Barbara Pokorny , violinisti Tia Galić, Lina Gal Geček, Patrik Bedeković, Eva Barčot, Dora Strelec i Petar Mumlek, violončelistica Paula Malbašić, flautistica Sara Prepelić sa puhačkog odjela i članovi Mješovitog zbora Glazbene škole u Varaždinu dobili priliku nastupiti uz renomirani varaždinski orkestar.

U varaždinskoj Katedrali pred brojnom publikom predstavili su se učenici škole, osnovnoškolci i srednjoškolci, pokazavši svoje glazbeno umijeće i talent izvodeći djela baroknih majstora. Na koncertu su se predstavili učenici koji su uspješno prošli audiciju u varaždinskoj Glazbenoj školi, od kojih su neki već nastupili na natjecanjima, ali i oni koji su po prvi puta izašli pred brojnu publiku.

Mladi su glazbenici istaknuli kako im nije bilo teško pripremati se za audiciju i za vrijeme ljetnih praznika, jer što su uvježbali trebali su pred stručnim povjerenstvom pokazati već na početku nove školske godine.

- Nastupiti uz orkestar san je svakog glazbenika, a Glazbena škola u Varaždinu to omogućava dva puta godišnje svojim učenicima, što je zapravo raritet i mnogo nas nije kroz djetinjstvo imalo tu prigodu. Ovi su mladi talenti varaždinske Glazbene škole još jednom pokazali kako su zasigurno zalog za budućnost da Varaždin i dalje bude grad glazbe i baroka - naglasio je šef Varaždinskog komornog orkestra Krešimir Lazar.

- Velika je čast i učenicima i nama kao školi što upravo festival svjetskog glasa kakav su Varaždinske barokne večeri daje mogućnost nastupa mladima koji iz Glazbene škole u Varaždinu kreću na svoj glazbeni put. Nastupiti uz orkestar i na ovom festivalu poseban je užitak i zasigurno događaj koji se pamti za cijeli život - istaknuo je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić, čestitajući i učenicima i njihovim profesorima što su pripremili odličan program za 52. Varaždinske barokne večeri.

VBV_koncert_Glazbena_skola_Varazdin_05102022_2.jpg

VBV_koncert_Glazbena_skola_Varazdin_05102022_3.jpg

VBV_koncert_Glazbena_skola_Varazdin_05102022_4.jpg

VBV_koncert_Glazbena_skola_Varazdin_05102022_5.jpg

VBV_koncert_Glazbena_skola_Varazdin_05102022_6.jpg

VBV_koncert_Glazbena_skola_Varazdin_05102022_7.jpg

VBV_koncert_Glazbena_skola_Varazdin_05102022_8.jpg

VBV_koncert_Glazbena_skola_Varazdin_05102022_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci