FOTO Uzicu Varaždinskog topa povukla poznata pedijatrica Mirjana Kolarek Karakaš Foto: Krešimir Đurić

FOTO Uzicu Varaždinskog topa povukla poznata pedijatrica Mirjana Kolarek Karakaš

Varaždinske vijesti | 31.7.2021. u 14:29h | Objavljeno u Društvo

I posljednje subote u srpnju Varaždinska građanska garda nastavila je sa svojom tradicijom - svečanom smjenom straže i glasnim pucnjem na Starom gradu.

Uzicu Varaždinskog topa danas je povukla poznata varaždinska pedijatrica Mirjana Kolarek Karakaš.

- "Zucker kommt zuletzt" pa je zadnja subota rezervirana za našu sugrađanku - Mirjanu Kolarek Karakaš, pedijatricu, književnicu, vijećnicu... Rođena je u Vratnu Donjem pokraj Varaždina. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Varaždinu, Medicinski fakultet na Zagrebačkom sveučilištu. Specijalizirala je pedijatriju. Završila je I. stupanj poslijediplomskog studija Zaštita majke i djeteta. Obavlja privatnu specijalističku pedijatrijsku praksu u ugovornom odnosu s HZZO-om. Obavljala je dužnost dopredsjednice Hrvatskog pedijatrijskog društva i dopredsjednice Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju. Predaje na Sveučilištu Sjever u Varaždinu, studij sestrinstva, kolegij pedijatrija. Članica je Povjerenstva za pedijatriju Ministarstva zdravstva. Sretno udana, majka dvoje djece. Mirjana se bavi i poezjom, a sa svojim pjesmama sudjelovala u više zajedničkih zbirki. Objavila je dvije samostalne zbirke pjesama: "Prva violina" i "Kraljica snova". Mirjana je i nova gradska vijećnica i vrlo ja aktivna u društvenom životu našeg grada.  Naravno, ne samo zbog ove "polivalentnosti", već zbog onih dobrih ljudskih osobina, topline i iskrenosti, zaslužila je mjesto iza Varaždinskog topa - obrazložili su Purgari svoj odabir novog varaždinskog topnika.

Mirjana_Kolarek_Karakas_purgari_topnik_31072021_1.JPG

Mirjana_Kolarek_Karakas_purgari_topnik_31072021_2.JPG

Mirjana_Kolarek_Karakas_purgari_topnik_31072021_3.JPG

Mirjana_Kolarek_Karakas_purgari_topnik_31072021_4.JPG

Mirjana_Kolarek_Karakas_purgari_topnik_31072021_5.JPG

Mirjana_Kolarek_Karakas_purgari_topnik_31072021_6.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci