FOTO Uzicu Varaždinskog topa danas u podne povukao je Ivica Kolarić

Varaždinske vijesti | 30.4.2022. u 13:54h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska građanska garda nastavila je danas s izvođenjem pucnja iz Varaždinskog topa, točno u podne, na Starom gradu, a uzicu varaždinsko topa povukao je Ivica Kolarić.

Ivica Kolarić, diplomirani inženjer elektrotehnike, učitelj tehničke kulture i informatike na Prvoj osnovnoj školi u Varaždinu, voditelj Programa iz robotike i mentor nadarenim učenicima već godinama ostvaruje izuzetne rezultate na polju tehničke kulture, a posebno robotike.

Zajedno sa ostalim članovima tima mentora, a posebno zainteresiranim i nadarenim učenicima osvojio je niz nagrada i medalja kako na državnim takmičenjima tako i na inozemnim.

Učenici, pod njegovim mentorstvom, usvajaju prve korake u robotici, bez sumnje, grani tehničke kulture koja već sada kreira veliki dio našeg života i osvajaju državne, Europske i svjetske medalje.

Time uveliko promiče ime našeg grada i daje onaj “šlag na torti” u obrazovanju budućih inženjera o kojima će ovisiti naša budućnost. Robotiku smo voljeli nazivati “gospodarskom granom budućnosti”, ali zahvaljujući entuzijastima poput gospodina Ivice, ta budućnost je u našem gradu - već danas.

Dobitnik je Državne nagrade tehničke kulture Faust Vrančić 2007. godine, za iznimne rezultate u izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima u području tehničkog stvaralaštva, a posebno u području robotike.

To, što su i ove godine, na Otvorenom prvenstvu Austrije, učenici Antonela Nikolić, Mirta Obelić, Barbara Prutki, Luka Kolarić, Filip Meljnjak, Vanja Novoselec, Juraj Kolarić, Jakov Crnički, Franko Prikratki, Marin Rođak, Nino Petek, Borna Svržnjak, Nikša Vaupotić i Gabrijel Kraljić, pod vodstvom Ivice Kolarića, voditelja Programa iz robotike, i mentora Ivana Kolarića, Jelke Hrnjić i Marije Bencun, ostvarili 11 medalja u sedam kategorija samo je dokaz predanosti i kontinuiteta u radu gospodina Ivice.

Ovim činom Varaždinska građanska garda odaje dužno priznanje i zahvalnost gospodinu Ivici Kolariću, te ga sa zadovoljstvom primaju pod krov naše KUĆE SLAVNIH.

Galerija slika