FOTO Uoči završnice Olimpijskog festivala dječjih vrtića, veselo na varaždinskim bazenima

VV | 28.4.2022. u 20:07h | Objavljeno u Društvo

Ovogodišnji Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina stigao je da same velike završnice. Nakon likovne radionice u ponedjeljak, teniskog višeboja u utorak te vožnje bicikla u srijedu, a prije finala na stadionu Sloboda u petak, mališani su se danas, u četvrtak ogledali u plivanju (ili hodanju u vodi) na Gradskim bazenima Varaždin.

Četvrtog dana 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića grada Varaždina, mališani su imali priliku provjeriti koliko su dobri plivači, odnosno hodači u vodi. Sudjelovale su četveročlane ekipe, dvije djevojčice i dva dječaka, u štafetama. Ove godine to su bila djeca iz dječjih vrtića Bajka, Varaždin – Koprivnička, Panda i Čira-čara u hodanju u vodi te Bajka, Varaždin – Koprivnička, Varaždin – Trakošćanska i Panda u plivanju.

Voditelj sportskih aktivnosti na bazenima Velimir Mudri, čestitao je svim natjecateljima na ostvarenim rezultatima te naglasio važnost upoznavanja djece sa sportskim aktivnostima, među kojima su i sportovi na vodi, a i ovoga puta djeca su uživala.Veliko finale festivala je sutra, u petak 29. travnja od 16 sati, na stadionu Sloboda, kada će se djeca iz vrtića, nakon svečanog mimohoda i paljenja olimpijskog plamena, natjecati u atletici i nogometu. Mališani iz 16 varaždinskih dječjih vrtića natjecat će se u nogometu za djevojčice i dječake te u četiri atletske discipline: trčanju na 50 metara, štafeti 4x25 metara, skoku u dalj i bacanju loptice. 

Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, uputila je poziv svima da dođu podržati male sportaše. - Nakon stanke od dvije godine zbog pandemije, ponovo imamo priliku vidjeti mališane na stazi i travnjaku. I vidjeti njihovu radost i veselje. Ono je još veće kada im podršku s tribina pružaju roditelji, bake i djedovi, prijatelji i ostali navijači pa ih pozivam da dođu u petak na Slobodu - pozvala je Sitar.

Galerija slika