FOTO Umirovljenici pokazali svoje talente na "Umirovljeničkoj kajkavijadi" u Sračincu

Varaždinske vijesti | 8.2.2017. u 18:20h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije u subotu 4. veljače u Sračincu je održano druženje uz kulturno-umjetnički program kojeg su stvorili sami umirovljenici, pod nazivom „Umirovljenička kajkavijada“.

Na domaćem kajkavskom izričaju udruge su tako predstavile svoje djelovanje i aktivnosti te talentiranost svojih članova za pjesmu, folklor, glumu i recitacije. "Tako smo željeli pokazati da za pjesmu, ples i umjetnost nikad nije kasno", istaknula je predsjednica Saveza Jadranka Bahlen.

Udruga umirovljenika Lepoglave predstavila se komediografskim igrokazom „Betežna babica“ na domaćem lepoglavskom izričaju, te do suza nasmijala publiku. Udrugu umirovljenika Bednje zastupali su Zlatko Šeruga recitacijom stihova Domjanića i Krkleca, a Josip Podsečki recitirao je svoju pjesmu „Jakob“. On je ujedno zabavio i nasmijao publiku s nekoliko šaljivih anegdota iz života Bednjančana, na izvornom bednjanskom govoru.

Klub umirovljenika Doma za starije osobe Varaždin pod vodstvom Milene Klinec izveo je splet pjesama i plesova Prigorja i Zagorja uz pratnju tamburaškog orkestra. Nastupio je zbor i plesna skupina Kluba. Iako im je prosjek više od 70 godina, izvođačima nije nedostajalo živosti i vedrine za pjesmu i ples.

Nakon službenog programa nastavljeno je druženje više od 200-tinjak umirovljenika iz svih udruga Varaždinske županije, za koje se tražilo i mjesto više, ali zbog ograničenog broja mjesta u dvorani Društvenog doma u Sračincu, organizatori nisu mogli udovoljiti svima. Umirovljenike je u nastavku večeri zabavljao Miroslav Rogar, član Kluba umirovljenika i voditelj zbora. Pozdrave dobrodošlice umirovljenicima su uputili župan Varaždinske županije Predrag Štromar i načelnik općine Sračinec Božidar Novoselec.

Galerija slika