FOTO Udruga veterana 7. gardijske brigade "Puma" održala redovnu izvještajnu skupštinu Foto: Varaždinska županija

FOTO Udruga veterana 7. gardijske brigade "Puma" održala redovnu izvještajnu skupštinu

Varaždinske vijesti | 9.3.2024. u 18:05h | Objavljeno u Društvo

Udruga veterana 7. gardijske brigade "Puma" iz Varaždina održala je redovnu izvještajnu skupštinu u Domu kulture u Sračincu.

Svojim dolaskom, rad Udruge podržali su župan Anđelko Stričak, državni tajnik u Ministarstvu obrane RH brigadni general Zdravko Jakop, saborski zastupnik i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, načelnici općina Sračinec, Maruševec i Petrijanec Božidar Novoselec, Mario Klapša i Željko Posavec, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Siniša Troha, policijski kapelan vlč. Ivica Horvat, župnik Župe sv. Fabijana i Sebastijana vlč. Ivica Cujzek, te članovi drugih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

udruga_veterana_puma_varazdin_skupstina_09032024_9.jpg

Predsjednik Udruge "Puma" Robert Puja podnio je izvješće o aktivnostima udruge u protekloj 2023. godini naglasivši kako su provedene sve aktivnosti koje su bile planirane.

- U 2023. godini, Udruga veterana 7. gardijska brigada "Puma" svojim je djelovanjem kroz strateške pravce kao dio civilnog društva u Republici Hrvatskoj, surađujući s državnim institucijama, jedinicama lokalne i područne samouprave, organizacijama civilnog društva u svim područjima djelovanja, odgojno-obrazovnim institucijama te drugim ustanovama, institucijama, organizacijama i poslovnim subjektima u Republici Hrvatskoj bila aktivni čimbenik razvoja na svim društvenim razinama. Uz očuvanje spomena na brigadu i obilježavanja datuma iz Domovinskog rata, Udruga se prošle godine, ali i svih ovih godina od svog osnutka trudila pomagati braniteljima i svojim članovima u rješavanju statusnih i drugih pitanja te pružanjem psihosocijalne podrške. Zahvaljujući svom radu i provedbi niza programa i projekata, Udruga je aktivan čimbenik razvoja civilnog društva te je prepoznata u svojoj zajednici – rekao je, između ostalog, predsjednik Udruge Robert Puja zahvalivši svima koji podupiru rad udruge.

udruga_veterana_puma_varazdin_skupstina_09032024_17.jpg

Na njenim aktivnostima u ovih nepunih 19 godina koliko udruga djeluje čestitali su predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Siniša Troha, te u ime načelnika i gradonačelnika s područja Varaždinske županije načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

- Koliko su Pume ozbiljna udruga na koju se uvijek može računati pokazuje i čitav niz aktivnosti koje članovi udruge provode, ali i ovdje okupljeni, njihovi prijatelji iz cijele Hrvatske. Znak je to jednog poštovanja prema Pumama kako u ratu, tako i u miru – naglasio je načelnik Novoselec.

udruga_veterana_puma_varazdin_skupstina_09032024_1.jpg

Župan Anđelko Stričak zahvalio je svim članovima udruge pod vodstvom njihova predsjednika Roberta Puje na svemu što su učinili, te što čine za Hrvatsku i njene građane.

udruga_veterana_puma_varazdin_skupstina_09032024_2.jpg

- Da nije bilo vas, da nije bilo branitelja, ne bi bilo ni nas. Gdje god da su bile Pume, naši branitelji, pripadnici varaždinskih ratnih postrojbi, bili su i ostali cijenjeni, jer svugdje se isticalo: "Gdje su došli Varaždinci, odmah je bilo lakše". Bez prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, bez branitelja, koji su temelj stvaranja naše države, ne bi bilo našeg članstva u NATO savezu, Europskoj uniji, eurozoni, Schengenu. Vjerujem da svi pratimo globalnu situaciju koja je itekako izazovna i složena, te nam upravo te integracije daju jednu sigurnost, ali i mogućnost da se kao društvo razvijamo, a to je vidljivo i na svakom koraku naše županije – rekao je župan Stričak uputivši pritom pozdrave i Željku Dvekaru, umirovljenom brigadnom generalu Hrvatske vojske, koji je u vrijeme vojno-redarstvene akcije Oluja u kolovozu 1995. godine obnašao dužnost zapovjednika 1. pješačke bojne 7. gardijske brigade Puma.