FOTO Učenici Srednje škole Ivanec obilježili Međunarodni dan žena Foto: SŠ Ivanec

FOTO Učenici Srednje škole Ivanec obilježili Međunarodni dan žena

Varaždinske vijesti | 8.3.2022. u 16:04h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Međunarodni dan žena obilježili su i u Srednjoj školi Ivanec.

- Nakon što smo se kroz posljednjih nekoliko dana objavama na Facebooku i Instagramu Škole prisjetili važnih žena u povijesti ivanečkoga kraja, danas je u školskom amfiteatru održan prigodni program povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena - izvijestili su iz škole.

Pedagoginja Anja Rutić koja je osmislila ovaj program provela je prijavljene učenice kroz Kahoot kviz o važnim ženama koje su oblikovale društvo i kulturu ivanečkog kraja ili su bile prve žene koje su se odvažile prve nešto učiniti.

- Tako smo se ovih dana spomenuli i naučili nešto novo o Pavici Hrazdiri, Mariji Vidoni, Veri Sever, Danici Brossler, Ivanki Kunić, Olji Gregur, Mariji Kolačko, Đurđici Kostanjevec i Mariji Jozak. Najbolji rezultat postigle su Eva i Lana, učenice 2.G1 razreda koje su osvojile kupon za pizzu i piće po izboru u restoranu "Lipi" - naveli su iz škole.

Program su dodatno obogatile i uljepšale učenice okupljene u Djevojačkom zboru Srednje škole Ivanec, koje su uz vodstvo profesorice Martine Jakšić Rodiger na glasoviru te gitarsku pratnju Tina Petrinjaka, izvele nekoliko prigodnih pjesama. One su na kraju također izvele neslužbenu ivanečku himnu "Poleg jedne velke gore" poznate Ivančanke Pavice Hrazdire.

Učenici koji sudjeluju u radu učeničke zadruge "Sonščica", koju vodi profesorica Sanja Herceg, obradovali su sve zaposlenice Škole slatkim paketićima s prigodnom porukom za današnji dan.

srednja_skola_ivanec_dan_zena_2022_1.jpg

srednja_skola_ivanec_dan_zena_2022_2.jpg

srednja_skola_ivanec_dan_zena_2022_3.jpg

srednja_skola_ivanec_dan_zena_2022_4.jpg