FOTO U nastavku olimpijskog tjedna dječjih vrtića, mališani iskušali svoje teniske sposobnosti

Varaždinske vijesti | 23.5.2024. u 13:03h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinu traje najveseliji tjedan - olimpijski tjedan dječjih vrtića Grada Varaždina, a nakon likovne kolonije i biciklističkog poligona, na red je stigao teniski višeboj.

Aktivnost je održana jučer kod Teniskog kluba Varteks, a sudjelovalo je ukupno 11 dječjih vrtića, po tri djevojčice i tri dječaka iz svakog vrtića.

Koordinatorica Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina je Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV, koja je rekla kako je važno poticati mališane da se bave sportom.

- Cijeli tjedan imamo organizirane različite aktivnosti upravo iz razloga da potaknemo naše najmlađe da se počnu baviti sportom. Nije bitno o kojem sportu je riječ, bitno je da se uključe jer se na taj način i druže sa vršnjacima, igraju i zabavljaju. Blagodati će kasnije doći na vidjelo - rekla je Sitar te dodala kako je na roditeljima da ih ohrabre da ustraju u sportu, sve do kada će im biti užitak i zabava trenirati.

U teniskom višeboju mališanima su pomagali treneri Teniskog kluba Varteks, čiji je predsjednik Saša Hiršzon, pohvalio suradnju kluba sa gradskom Zajednicom.

- Tradicionalna olimpijada u kojoj klub sudjeluju već dugi niz godina. Uvijek se veselimo ovome danu, da nam se što više djece pridruži. Ove godine nas je poslužilo vrijeme. Djeca su dosta zainteresirana i svake godine nekoliko njih upišemo u klub - rekao je Hiršzon.

Dodajmo da je prvo mjesto u teniskom višeboju odnio Dječji vrtić Bajka, drugo mjesto osvojio je Dječji vrtić Čira-Čara, a treće Dječji vrtić Zečić. Četvrto mjesto dijele dječji vrtići Pinokio, Trakošćanska, Kozarčeva, Sveta Uršula, Zeko, Aleja, Koprivnička i Gortanova.