FOTO Topličku božićnu priču upotpunili raspjevani osnovnoškolci

| 24.12.2022. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

Poseban blagdanski ugođaj vladao je ovih dana u Osnovnoj školi Svibovec gdje su učenici od prvog do osmog razreda, uključujući i učenike područnih škola Drenovec i Gornja Poljana održali tradicionalnu božićnu priredbu koja je dupkom ispunila dvoranu. Tradicionalna je priredba održana nakon nekoliko pandemijskih godina, pa ni ne čudi da se u dvorani Osnovne škole Svibovec tražilo mjesto više.

U božićnoj priredbi osnovnoškolaca uživala je i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković koja je naglasila kako je riječ o lijepoj tradiciji Osnovne škole Svibovec koja iz godine u godinu okuplja sve više publike.

- Drago mi je da je Osnovna škola Svibovec nakon nekoliko izazovnih godina koje su obilježile pandemija i epidemiološke mjere uspjela nastaviti ovu lijepu tradiciju koja zaokružuje adventsku priču u Varaždinskim Toplicama. Svojim božićnim pjesmama ovim su predblagdanskim danima u kojima iščekujemo najradosniji kršćanski blagdan dali posebnu čaroliju, a da je ovo tradicija koju treba nastaviti potvrđuje i činjenica da se u prepunoj dvorani tražilo mjesto više – rekla je Ratković čestitavši okupljenima Božić i poželjevši da i u novoj, 2023. godini bude još i više ovakvih i sličnih događanja.

Zadovoljstvo što se nakon nekoliko pandemijskih godina ponovno održala tradicionalna božićna priredba izrazila je i ravnateljica Osnovne škole Svibovec Melita Mesarić poručivši kako njome obilježavaju kraj školske godine.

- Svaka od područnih škola i u svojim je prostorima organizirala priredbu i drago nam je zbog toga jer u tim manjim sredinama povezanost mještana jako je bitna. Naime, oni se svi udruže, skupe novce i kupe poklone za dječicu predškolske dobi koju onda daruje Djed Božićnjak – rekla je Mesarić.

Priredba je i ove godine okupila velik broj roditelja, baka i djedova koji su željno iščekivali nastupe svojih mališana, a zahvaljujući vrijednim učenicima u predblagdansko je vrijeme zablistala i sama škola. Naime, kako je objasnila ravnateljica Mesarić, učenici od šestog do osmog razreda ukrasili su školu i na samom ulazu složili božićni kutak gdje su se svi posjetitelji mogli fotografirati i tako dodatno uživati u veselom i blagdanskom raspoloženju.