FOTO Tko su mladi strukovnjaci koji su osvojili poklone Udruženje obrtnika i Obrtničke komore? Foto: Ilustracija

FOTO Tko su mladi strukovnjaci koji su osvojili poklone Udruženje obrtnika i Obrtničke komore?

VV | 11.7.2024. u 11:37h | Objavljeno u Društvo

Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, na prigodnoj svečanosti koja je jučer, 10. srpnja održana u Obrtničkom domu uručio je poklon bonove najboljim učenicima koji se školuju za obrtnička zanimanja. Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin i Obrtnička komora Varaždinske županije ove godine su prvi puta odlučili nagraditi najbolje učenike strukovnih škola koji su u ovoj školskoj godini osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima učenika strukovnih škola.

- Naše udruženje učenicima dodjeljuje i stipendije, no, ovom simboličnom nagradom željeli smo nagraditi upravo one najbolje, koji su se posebno istaknuli na državnim natjecanjima. Za njih smo osigurali poklon bon u vrijednosti 50 eura, za koji u trgovini Bauhaus nagrađeni mogu, po vlastitoj želji, kupiti alat koji im je potreban. Bez alata nema zanata, svaki obrtnik mora imati primjereni alat, zato smo najbolje učenike nagradili upravo ovakvom nagradom - istaknuo je Bais i nagrađenim učenicima zaželio puno uspjeha u njihovom daljnjem školovanju i budućoj obrtičkoj karijeri.

Poklon bon dobili su učenici koji su osvojili prvo mjesto na državnim natjecanjima učenika strukovnih škola: Nadja Drožđek (Srednja škola "Arboretum Opeka“ - cvjećarstvo), Saša Trbović (Srednja strukovna škola Varaždin - stolarstvo), Dino Zeba (Srednja strukovna škola - modni dizajn i tehnologija), Karlo Levanić (Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola - arhitektonske tehnologije), Karmen Kukec (Srednja strukovna škola - soboslikarstvo), Barbara Bosilj (Gospodarska škola - poduzetništvo), Lana Tomiša (Gospodarska škola - poduzetništvo), Dino Mlakar Krasulja (Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola - eko laboratorij), Marija Hegedić (Gospodarska škola - tajničko poslovanje) i Morana Talan (Elektrostrojarska škola).

Poklon bon je uručen i učenicima koji su na državnim natjecanjima osvojili drugo mjesto: Viti Špicaru (Elektrostrojarska škola - multimedija), Maxu Jeremiću (Elektrostrojarska škola - multimedija), Matiji Jurenecu (Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola - zidarstvo), Božidaru Draču (Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola - zidarstvo), Eleni Rojc (Gospodarska škola - prodajne vještine) i Lei Golub (Srednja strukovna škola - kozmetička njega) te Marku Nuli (Elektrostrojarska škola - mehatronika) koji je na državnom natjecanju osvojio treće mjesto.

Obrtnička komora Varaždinske županije također je osigurala 11 poklon bonova tvrtke Bauhaus za učenike obrtničkih zanimanja u Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin i Elektrostrojarskoj školi Varaždin koji su se istaknuli u procesu obrazovanja tokom školske godine 2023./2024. Bonove je učenicima uručio Igor Šoković, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.

- Željeli smo nagraditi učenike koji su postigli iznadprosječne rezultate u obrazovanju za obrtnička zanimanja. Oni će tako moći kupiti alat koji im je potreban, kako bi kupnjom alata simbolički ušli u svijet obrtništva. Na području Varaždinske županije imamo gotovo četiri tisuće obrtnika, a ovim poklonom učenici koji se školuju za obrtnička zanimanja dobili su poticaj da i oni postanu dio te velike obrtničke obitelji. Ovo je ujedno bila još jedna lijepa prigoda za promociju obrtničkih zanimanja - istaknuo je Igor Šoković, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.