FOTO: Stari grad zasjao u zelenom stilu, simboličnom gestom priključio se projektu "Global Greening"

J.Š./Varaždinske vijesti | 17.3.2020. u 20:01h | Objavljeno u Društvo

Stari grad Varaždin danas je od 18:30 sati posebno prilagođenom rasvjetom obojen u zelenu boju povodom nacionalnog blagdana Irske, Dana svetog Patrika.

Grad Varaždin se tako tom simboličnom gestom, odlukom gradonačelnika Grada Varaždina Ivana Čehoka, priključio projektu "Global Greening". Projekt je to nacionalne turističke asocijacije Irske koji se već jedanaest godina provodi diljem svijeta u cilju promocije turizma Irske te jačanja suradnje s partnerima iz cijelog svijeta.

U najvećim svjetskim gradovima poznate turističke destinacije obojene su tog dana u zeleno, poput Madison Square Garden u New Yorku, kosog tornja u Pisi, slapova Niagare ili zgrade opere u Sydneyu. Od hrvatskih gradova uključili su se Zagreb, Rijeka, Zadar, Split, Pula i od ove godine Varaždin. 

- Gradu Varaždinu koji sve više postaje prepoznatljiv na turističkoj karti Europe i svijeta drago je što je prepoznat kao atraktivna turistička destinacija i pozvan na sudjelovanje u toj globalnoj inicijativi - priopćili su iz gradske uprave.

Donosimo vam prekrasne kadrove koje je fotografirao naš fotograf Krešimir Đurić.

Galerija slika