FOTO Slovenci u cestičkom vrtiću Zeko koji radi brojne projekte i surađuje s vrtićima iz čak 13 zemalja Foto: Općina Cestica

FOTO Slovenci u cestičkom vrtiću Zeko koji radi brojne projekte i surađuje s vrtićima iz čak 13 zemalja

vv | 6.6.2019. u 09:10h | Objavljeno u Društvo

Dječji vrtić Zeko u Cestici posjetili su Slovenci. Riječ je o predstavnicima vrtića Vrtiljak i Ciciban koji djeluju pri OŠ Miklavž na Drvskem polju.  

Goste iz Slovenije pozdravila je ravnateljica Brankica Vidrač, a dobrodošlicu im je poželio i načelnik Mirko Korotaj. Pedagoginja Ana Koren Frščić predstavila je rad vrtića kroz temu „Dječji vrtić Zeko i europska dimenzija u obrazovanju“, a Slovencima je prikazan i kratak informativni film na slovenskom jeziku z kojeg su zaslužne Spomenka Rožić i Maja Skupnjak. 

Dječji vrtić Zeko surađuje sa sličnim ustanovama u brojnim zemljama, a prvi eTiwnning projekti pokrenuti su 2014. godine. U proteklom razdoblju provedeno je preko dvadeset eTiwnning i ostalih projekata te je uspostavljena suradnja s vrtićima iz  Belgije, Bugarske, Francuske, Grčke, Latvije, Litve, Norveške, Poljske,  Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, Turske i Velike Britanije, a realizaciji različitih međunarodnih projekata i edukacija realizirani su i u Finskoj, Irskoj (Dublin), Grčkoj (Kreta) i Španjolskoj (Kanarski otoci).

Domaćini su  za goste iz Slovenije pripremili su kratak glazbeno-scenski program koji su izveli polaznici vrtića.

- Od 2003. godine na području općine Cestica djeluje vrtić Zeko Zbog sve većih potreba za smještaj djece i predškolsko obrazovanje najmlađih cestički vrtić u dva je navrata proširivan i nadograđivan te je trenutno u njem smješteno 140 djece - rekla je voditeljica vrtića Tanja Vuzem.

Brigu o djeci i realizaciji pojedinog programa brigu vodi 12 odgojiteljica koje su raspoređene u 6 odgojnih skupina, a tu su i dvije kuharice i spremačica.

 
Galerija slika