FOTO: Školarci na ivanečkom području znaju što učiniti u slučaju požara Foto: Grad Ivanec

FOTO: Školarci na ivanečkom području znaju što učiniti u slučaju požara

I.D./Varaždinske vijesti | 1.6.2016. u 08:02h | Objavljeno u Društvo

Vježbom u Područnoj školi Kuljevčica završene su vježbe zaštite i spašavanja koje su tijekom svibnja provedene u svim matičnim i područnim školama na području grada Ivanca. Time je ujedno provedena edukacija učenika i članova školskih kolektiva predviđena Planom razvoja sustava civilne zaštite koji je donijelo Gradsko vijeće Ivanca.

Njime je, među ostalim, predviđeno informiranje i praktična obuka o postupanju u slučaju velikih nesreća i katastrofa izazvanih potresima, poplavama, požarima i drugim opasnostima. Prva vježba je, uz sudjelovanje DVD-a Gačice, provedena u mjesnoj područnoj školi, a istovjetne vježbe potom su održane i u OŠ Radovan (uz uključivanje DVD-a Radovan) te u PŠ Salinovec, gdje su u vježbi sudjelovali DVD-i Salinovec i Ivanec. Velika vježba provedena je i u Osnovnoj školi Ivanec, gdje je u spašavanju intervenirao DVD Ivanec. Istovjetne vježbe održane su potom i u školama u Margečanu, Prigorcu i Kuljevčici u kojima su, redom, sudjelovali članovi vatrogasnih društava iz Margečana, Ivanca i Bedenca.

Vježbe u školama pratio je načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Ivanca Čedomir Bračko koji je izjavio da je u svim školskim ustanovama provjereno funkcioniranje protokola predviđenog u slučajevima požara. Takvom preventivom, naglasio je, mogu se izbjeći te uvelike smanjiti i ublažiti teže posljedice u slučaju stvarnih opasnosti.