FOTO: Sjajna atmosfera na 32. seoskim igrama starih sportova u Salinovcu Foto: Grad Ivanec

FOTO: Sjajna atmosfera na 32. seoskim igrama starih sportova u Salinovcu

Varaždinske vijesti | 9.8.2016. u 18:47h | Objavljeno u Društvo

Jedanaest ekipa s više od 450 natjecatelja u nedjelju je, 7. kolovoza, ogledalo snage, spretnost, brzinu i umijeće na 32. seoskim igrama starih sportova u Salinovcu koje je i ovoga puta organizirao DŠR Salinovec uz novčanu potporu pokrovitelja – Grada Ivanca i Varaždinske županije te uz pomoć brojnih sponzora.

I ove godine pobjedničkim naslovom okitila se domaća ekipa, drugi je Stažnjevec, a treća Lepoglavska Ves. Četvrta je ekipa Lančić – Knapića, a slijede ekipe Ivanečke Željeznice, Poljane Biškupečke, Margečana, Bedenca, Prigorca, Kamenice (koja je, kao nova, na svečanosti otvaranja Igara posebno pozdravljena) i Gornjih Bogićevaca.

Održana su nadmetanja u skoku s mjesta, bikovanju, bacanju kamena s ramena, potezanju štapom i užetom, u sastavljanju pluga, hodanju na štakama, penjanju na stup, nošenju košare na glavi, trčanju u vreći, u vožnji živih tačaka i sastavljanju pluga. U posebnoj disciplini ogledali su se i "muzikanti" seoskih igara koji su glazbenim nastupima svojim ekipama također donosili važne bodove.

Nakon postrojavanja i predstavljanja svih ekipa, okupljenima je pozdrave uputio predsjednik Organizacijskog odbora Seoskih igara Stjepan Hudoletnjak, aktualni predsjednik MO-a Salinovec i županijski vijećnik, a potom i predsjednik Županijskog saveza sportske rekreacije Velimir Ćić. U ime Grada Ivanca goste je, domaćine i uzvanike pozdravio ivanečki dogradonačelnik Branko Putarek. Istaknuvši da su Salinovec i njegovo Društvo za športsku rekreaciju začetnici seoskih igara i svojevrsni rasadnik ovakve vrste sportske rekreacije, konstatirao je da uspjesi što ih domaćini na tom polju ostvaruju na sličnim festivalima i manifestacijama širom Hrvatske te masovno uključivanje djece i mladih, jamče dobru budućnost sportske rekreacije u Salinovcu i, ujedno, očuvanje starih običaja.

Seoske igre otvorio je dožupan Alan Košić, a svečanosti otvaranja nazočili su i dogradonačelnik Čedomir Bračko, predsjednik Gradskog vijeća Edo Rajh, predsjednik i tajnik Zajednice sportskih udruga Josip Šimunek i Boris Gotal, županijski vijećnik Zlatan Mošmondor, gradski vijećnik Ivan Sedlar, direktor Ivkoma Mladen Stanko i drugi.

Nakon proglašenja pobjednika, dodjele nagrada i službenog zatvaranja Seoskih igara, zabava je nastavljena u sjajnom štimungu, uz glazbu domaćih bendova i bogatu ugostiteljsku i gastronomsku ponudu.

 

Galerija slika