FOTO Šetalište Vatroslava Jagića vrtićki mališani pretvorili u malu Europsku uniju

N.P. | 10.5.2017. u 13:34h | Objavljeno u Društvo

Povodom Dana Europe, djeca iz dječjih vrtića s područja Varaždinske županije predstavila su danas u Šetalištu Vatroslava Jagića Europu u malom i to na način da je svaki vrtić predstavljao jednu državu.

Djeca iz vrtića imali su priliku prolaznicima predstaviti sve što su naučili o pojedinoj državi članici i njezinim kulturnim i geografskim znamenitostima te povijesnim ličnostima.

Djeca su učila kroz igru, ples i pjesmu, čime su onda na jedinstven i zanimljiv način prisutnima predstavili povijesno i kulturološko bogatstvo europskih naroda. Ove godine naglasak je bio na lokalnim tradicionalnim proizvodima država članica.

Partneri manifestacije su već tradicionalno Društvo „Naša djeca“ Varaždin i dječji vrtići s područja Varaždinske županije.

Manifestaciju je otvorio zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

- Ovo je jedna prekrasna tradicija koja traje još od 2004. godine kada je Hrvatska još bila u povojima prilaska Europskoj uniji. Danas je Hrvatska punopravna članica Europske unije i zaista je prekrasno vidjeti svu raskoš djece iz ovih 28 vrtića koji ispunjuju ovaj park smijehom i veseljem, a u konačnici i Europom - rekao je Kišić, navodeći kako je ovo prva godina kako nisu dobili potporu države i da se nada da će sljedeće godine država ipak pomoći.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u bogatoj fotogaleriji.

Galerija slika