FOTO: Pume organizirale akciju čišćenja Dravske park šume

J.Š./Varaždinske vijesti | 7.7.2020. u 13:10h | Objavljeno u Društvo

Pripadnici 2. Oklopno-mehanizirane bojne PUME stacionirane u Varaždinu i Grad Varaždin zajednički su danas proveli akciju saniranja divljih odlagališta otpada na širem području Dravske park šume, odnosno Bombellesove ceste.

- Uvidjeli smo potrebu čišćenja jer mi ovaj teren koristimo za podizanje naše tjelesne spreme. Vidjeli smo da postoje divlja odlagališta što nam nije ekološki prihvatljivo u krugu naše vojarne i zato smo odlučili provesti ovu akciju. Suradnja se ostvarila vrlo brzo i učinkovito i danas smo izašli ovdje i počeli s dijelom čišćenja na području Dravske šume – rekao je Dalibor Škvarić časnički namjesnik i prvi dočasnik 2. Oklopno-mehanizirane bojne PUMA.

Akciju čišćenja provodilo je 20-ak pripadnika 2. Oklopno-mehanizirane bojne PUMA, a relacija koja se očistila odnosila se na pet kilometara uzduž od Međimurskog mosta do vojarne.

- Pokupit ćemo smeće u suradnji s gradskom tvrtkom Čistoćom tako da ćemo sanirati i ovaj veliki komunalni otpad. Mi u budućnosti planiramo koristiti taj prostor, odnosno staviti ga u funkciju u kojoj je bio prije – želimo reaktivirati vojni poligon – dodao je Škvarić, dodajući da ima najviše sitnog otpada poput odbačenih boca, ali postoje i divlja odlagališta koja će sanirati uz pomoć mehanizacije koju posjeduje gradska Čistoća.

Zajedno s direktorima komunalnih poduzeća, zamjenikom Avarom i predsjednikom veteranske udruge Puma Robetom Pujom, djelatne pripadnike PUMA u vrijeme akcije u Dravskoj park šumi posjetio je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok.

- Još uvijek ima dosta nesavjesnih građana koji onečišćuju okoliš. Što se tiče gradskog proračuna mi svake godine podižemo sredstva, obično se izdvaja po stotinu tisuća kuna, ali ako je potrebno onda i podignemo ta sredstva. Nažalost, odbačeni otpad u prirodi nije samo pojava u Varaždinu već se isto događa i u drugim gradovima, stoga savjetujem građane i molim da ne zagađuju okoliš posebno ako u gradu postoji reciklažno dvorište – rekao je gradonačelnik Čehok te zahvalio na organiziranoj akciji.

Varaždinske PUME ovu akciju provode u skladu sa širom strategijom Oružanih snaga Republike Hrvatske po kojoj svojim djelovanjem daju podršku lokalnoj zajednici i civilnim institucijama.