FOTO Prodajom tulipana SDP prikupljao donacije za rad Zaklade Ana Rukavina Foto: SDP

FOTO Prodajom tulipana SDP prikupljao donacije za rad Zaklade Ana Rukavina

Varaždinske vijesti | 9.4.2022. u 14:01h | Objavljeno u Društvo

Socijaldemokratski Forum žena Hrvatske već tradicionalno svakog proljeća organizira humanitarnu akciju "Omiljeni cvijet Ane Rukavine". Ova hvalevrijedna akcija održana je ove subote i u Varaždinu gdje su građani simboličnim donacijama za tulipane rado podržali ovu inicijativu kako bi doprinijeli aktivnostima i radu Zaklade Ana Rukavina.

Forumašicama se u prikupljanju donacija pridružila saborska zastupnica SDP-a i predsjednica ŽO SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora koja je istakla kako se sredstva prikupljaju za banku krvi koja omogućava da se spase brojni životi.

- Bez Zaklade ti život ne bi bili spašeni, stoga Socijaldemokratski Forum žena podupire rad Zaklade i gradovima diljem Hrvatske organizira prodaju tulipana. Građani ih kupuju i time doniraju prijeko potreban novac za spas života – naglasila je Antolić Vupora dodavši kako je ovo samo jedna u nizu brojnih humanitarnih akcija u kojima sudjeluju.

- I ubuduće ćemo provoditi ovu važnu akciju. Uz to, imamo i božićne akcije u kojima svake godine prikupljamo sredstva za po jednu obitelj, za Uskrs organiziramo izložbu pisanica te isto tako taj novac doniramo obitelji u potrebi. Pritom nikako nismo skloni tome da njihova imena objavljujemo, jer uvijek želimo darovati novac nekome kome je stvarno potreban, a da pritom ne skupljamo jeftine političke poene – zaključila je Antolić Vupora.

Akciju su podržali i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj te zamjenik gradonačelnika i predsjednik GO SDP-a Varaždin Miroslav Marković.

- Zaklada financira rad istraživanja matičnih stanica koštane srži koja spašava živote. Ovo je dobra stvar za svakoga. Odvojiti 10 ili 15 kuna za tulipan je simbolično, a time pomažemo da se spase mnogi životi – kazao je Marković te dodao kako sudjeluju u sličnim akcijama uvijek kada se god ukaže prilika ili potreba, a Forum mladih i Forum žena SDP-a grada Varaždina brzo se angažira i organizira humanitarnu akciju.