FOTO Pripadnicima Jedinice prometne mladeži uručene službene iskaznice

vv | 19.8.2022. u 08:04h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Pripadnicima Prometne jedinice mladeži  Policijske uprave varaždinske u četvrtak, 18. kolovoza, uručene su službene iskaznice.

U sjedištu PU varaždinske iskaznice su im uručili Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina, Dalibor Božić, zamjenik načelnika PU varaždinske i Danijel Posavec, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske.

prometna_mladez_22.JPG

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković čestitajući na uspješno završenoj edukaciji, pripadnicima jedinice naznačio je neke od osjetljivih prometnih situacija u gradu posebno u vrijeme održavanja Špancirfesta te ih je pozvao da budu od pomoći svima koji će dolaziti u Varaždin na festival. Poručio im je da ostanu mirni i pribrani, te da rade po uputama koje su dobili na edukaciji.

- Budite ljubazni, surađujte s ljudima, a ako bude problema sigurno će vam pomoći policajci, pripadnici PU varaždinske – ohrabrio je pripadnike prometne jedinice mladeži.

prometna_mladez_22_1.JPG

Zamjenik načelnika PU varaždinske Dalibor Božić zahvalio se Gradu Varaždinu na suradnji i pomoći oko financiranja Prometne jedinice mladeži te je naglasio  da će se sudionici u prometu te svi građani osjećati sigurnije i zadovoljnije zahvaljujući njihovom radu.

Jedanaestoro pripadnika jedinice  završilo je osposobljavanje, a na svečanosti im se obratio i Danijel Posavec, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske.prometna_mladez_22_2.JPG

- Očekujemo da poslove koji su vam povjereni obavljate odgovorno. Osim što predstavljate naš grad, predstavljate i policiju. Primitkom ovih iskaznica vi postajete službene osobe čije znakove i zapovjedi moraju poštivati svi sudionici u cestovnom prometu. Ako bi vas netko vrijeđao na punktu ili ako ne bi postupao  po vašim znakovima i naredbama za to je propisana visoka novčana kazna – bilo je jasno priopćeno Prometnoj jedinici mladeži  koja će policiji prijavljivati sve neodgovorne sudionike u prometu.  Pripadnici jedinice bit će odjeveni u bijele službene odore s oznakama, a svojim savjetima i informacijama bit će od pomoći svim gostima i sudionicima u prometu.

prometna_mladez_22_4.JPG

Grad Varaždin je jedan od prvih gradova koji je u suradnji sa Policijskom upravom varaždinskom, Odjelom prometne policije započeo sa programom ustroja Prometne jedinice mladeži Grada Varaždina. Kroz dugogodišnje praćenje efekata rada Prometne jedinice mladeži Grada Varaždina nedvojbeno se pokazalo da su svojim radom i prisutnošću na prometnicama Grada Varaždina opravdali svoje postojanje, prvenstveno radi znatno povećane sigurnosti svih učesnika u prometu. Sredstva za opremanje i financiranje Prometne jedinice mladeži osigurana su u proračunu Grada Varaždina.