FOTO Predstava "Carevima novo ruho" učenika i učitelja II. OŠ Varaždin - oduševila! Foto: II. OŠ Varaždin

FOTO Predstava "Carevima novo ruho" učenika i učitelja II. OŠ Varaždin - oduševila!

VV | 28.12.2022. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Uoči Božića, 22. prosinca, u HNK Varaždin izvedena je predstava "Carevima novo ruho" prema bajci H. C. Andersena, iza koje stoji timski rad učenika i učitelja II. osnovne škole Varaždin. Scenarij i režiju za ovu predstavu potpisuju učiteljice Josipa Bunta i Maja Šmic, a scenografiju učiteljica Željka Mihalj i Likovna skupina II. osnovne škole. Kostimografija je zajedničko djelo spomenutih učiteljica.

- Predstava se pripremala dva mjeseca te su učenici na svojim izvannastavnim aktivnostima uvježbavali dogovorene dijelove scenarija. Zajedničke probe odvijale su se u prostorijama škole u poslijepodnevnim satima, a generalna proba na dan izvedbe u kazalištu. Generalna proba bila je izvedena pred publikom: učenicima razredne nastave II. osnovne škole. Učenici koji su sudjelovali u predstavi redovito su se odazivali na probe i marljivo odrađivali svoje zadatke - ističu u II. osnovnoj školi Varaždin.

Dramsku skupinu starijeg uzrasta vodila je i pripremala učiteljica Maja Šmic, Dramsku družinu mlađeg uzrasta učiteljica Josipa Bunta, a Plesni English Club rasplesala je učiteljica Marija Nenadić.

Znakovni jezik s učenicima uvježbala je učiteljica Sandra Ostoić, dok je učiteljica Štefanija Rušec pripremala vjeronaučno-dramsku skupinu. Kindergrimmis, njemačka dramska skupina, nastupila je pod vodstvom učiteljice Petre Minđek. Mali zbor raspjevala je i razigrala učiteljica Draženka Pust, a Veliki pjevački zbor učitelj Nikola Habek.

Galerija slika