FOTO Poznata mezzosopranistica Sandra Wigh Hraščanec posjetila Novi Marof i Madžarevo

Varaždinske vijesti | 2.1.2017. u 21:15h | Objavljeno u Društvo

Volonteri projekta "Grofica Lujza" bili su domaćini poznatoj hrvatskoj mezzosopranistici Sandri Wigh Hraščanec tijekom njezina posjeta Madžarevu i Novom Marofu, odnosno mjestima u kojima je Lujza grofica Erdődy ostavila neizbrisiv trag svojim humanitarnim djelovanjem.

- Mezzosopranistica Sandra Wigh Hraščenec trenutno živi i djeluje u Beču, rodnom gradu Lujze grofice Erdődy. Područje njezinog interesa su istaknute žene skladateljice koje su uspjele unatoč prevlasti muškaraca u prošlim vremenima u glazbenom svijetu ostavile značajan trag. Među njih Sandra Wigh Hraščanec ubraja i Lujzu groficu Erdődy. Njezine skladbe izvela je na dva svoja koncerta posvećen ženama umjetnicama romantizma u Beču i Zagrebu – istaknuo je voditelj projekta "Grofica Lujza" Tibor Martan.

Tijekom svog boravka u Madžarevu Sandra Wigh Hraščanec je posjetila župnu crkvu sv. Vida i sv. Jurja te razgledala njezinu unutrašnjost koju je davne 1900. godine opremila Lujza grofica Erdődy kupnjom oltara i ispovjedaonica.

U Novom Marofu volonteri projekta obišli su s gošćom dvorac Erdődy i okolni perivoj sa statuom rimske božice Minerve. U dvorcu Erdődy razgledali su prigodnu izložbu o povijesti bolnice koja djeluje u dvorcu već punih devedeset godina. Posjet Novom Marofu završen je obilaskom Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof te razgledom izložbe starih fotografija grada Novog Marofa i predmeta iz ostavštine obitelji Erdődy.

 

Galerija slika