FOTO: Polaznici radionica Društva Naša djeca rastopili srca publike u Areni Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Polaznici radionica Društva Naša djeca rastopili srca publike u Areni

Varaždinske vijesti | 24.3.2019. u 11:45h | Objavljeno u Društvo

"Srce srcu" naziv je humanitarne priredbe održane u varaždinskoj Areni, a slobodno se može reći da su srca svih roditelja, djedova i baka ponosno kucala prateći nastupe razigranih, veselih i talentiranih mališana.

Publici su se, naime, predstavili polaznici stvaralačkih radionica Društva Naša djeca Varaždin, koje je i organiziralo ovu priredbu povodom Međunarodnog dana sreće. Sviralo se, plesalo i pjevalo, te su djeca pokazala sve što su naučila na radionicama DND-a, na oduševljenje svih okupljenih u Areni.

Sredstva prikupljena ovom humanitarnom priredbom namijenjena su oplemenjivanju prostora u osnovnim školama i Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, odnosno za tzv. humanizaciju školskih prostora. Naime, prema obrazloženju Dječjeg gradskog vijeća, hodnici i stubišta su "dosadni" i jednolični. Predložili su likovna rješenja za te prostore - "zidne šalabahtere", odnosno slike i crteže koji prikazuju gradivo, tablice množenja, formule, pravopisna pravila (najčešće pogreške i ispravke), igre... koji bi se temom i bojama uklopili u interijer, a ujedno bi koristili učenicima.