FOTO Počelo ukrašavanje Varaždina za Advent: na Korzo stigla jelka Foto: Krešimir Đurić

FOTO Počelo ukrašavanje Varaždina za Advent: na Korzo stigla jelka

VV | 19.11.2020. u 13:14h | Objavljeno u Društvo

Unatoč lošoj epidemiološkoj situaciji u našoj županiji, Advent u Varaždinu bit će održan i to od 27. studenog do 6. siječnja 2021. godine i to u skladu epidemiološkim mjerama i preporukama.

Ugostiteljska ponuda na Korzu i Stančićevom trgu bit će smanjena i prilagođena, uz pridržavanje svih propisanih mjera. Izlagači s prigodnom božićnom prodajom u ograničenom broju, bit će smješteni u Gajevoj ulici dok će na Trgu slobode izlagati varaždinski obrtnici, članovi Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin. Zabavnog i glazbenog programa neće biti, a kontrole će provoditi COVID redari.

Povijesna gradska jezgra bit će uređena u blagdanskom duhu. Postavljanje klizališta na Kapucinskom trgu počelo je početkom tjedna, a danas je na Korzo dovezena i velika jelka, što je zabilježio Krešimir Đurić. Velika jelka visine je 11 metara. Stablo je doseglo svoju punu biološku zrelost pa je maknuto s javne površine u vlasništvu Grada Varaždina. Na Trg kralja Tomislava dopremljeno je uz pomoć djelatnika HEP-a i Parkova koji će dodatno sanirati polomljene grane prilikom rušenja i transporta. Tijekom sljedećih dana stablo će biti okićeno, a počelo je uređenje i postavljanje božićnih ukrasa u cijelom gradu.

DSC_3615-01.jpg

DSC_3614-01.jpg

DSC_3601-01.jpg

Označeno u