FOTO Počele seoske igre u Salinovcu: tko je najbolji u sastavljanju pluga, a tko u trčanju u vreći? Foto: Varaždinska županija

FOTO Počele seoske igre u Salinovcu: tko je najbolji u sastavljanju pluga, a tko u trčanju u vreći?

VV | 13.8.2023. u 12:27h | Objavljeno u Društvo

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec i ove je godine, po 37. puta zaredom, organiziralo tradicionalne Seoske igre starih sportova.

Uvježbane i dobro raspoložene ekipe odmjerile su snage u disciplinama kao što su skok u dalj sa mjesta, hodanje na štulama, sastavljanje pluga, potezanje štapa, penjanje na stup, nošenje košare na glavi, trčanje u vreći, vožnja živih tačaka, bikovanje, bacanje kamena s ramena, viseća kuglana za žene te potezanju užeta za muškarce.

viber_slika_2023-08-13_11-30-25-380.jpg

Manifestacija je počela mimohodom i postrojavanjem svih ekipa-sudionica pred središnjom binom. Pozdravljajući okupljene, potpredsjednik, ujedno i tajnik DŠR-a Salinovec Stjepan Četrtek je naglasio kako Društvo već dugi niz godina njeguje i čuva uspomenu na nekadašnje seoske igre koje evociraju uspomenu na nekadašnja vremena. Zahvalio se svim sponzorima koji omogućavaju da se ove igre održavaju svake godine.

Igre je otvorio te svim natjecateljima poželio puno sreće gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, a podršku natjecateljima dala je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

viber_slika_2023-08-13_11-30-29-347.jpg

- Već punih 37 godina njegujete ovu tradiciju u kojoj se ekipe natječu u zanimljivim disciplinama u kojima su se i mnoge generacije natjecale prije vas. Varaždinska županija podupire ovakve manifestacije jer su upravo one najbolji čuvari našeg identiteta i tradicije. Iako se ovaj kraj mijenja, napreduje, običaji ostaju i to zahvaljujući Društvu za sportsku rekreaciju Salinovec koje djeluje više od 40 godina i koje potiče svoje sugrađane na bavljenje sportskim aktivnostima. Svim natjecateljima želim puno sreće, fair playa i dobre zabave, a organizatorima čestitam na još jednoj izvrsnoj organizaciji olimpijade starih sportova – rekla je zamjenica župana Zagorec.

Kako je bilo na otvorenju, pogledajte u fotogaleriji.