FOTO Planinarski klub Ivanec organizirao izlet godine u Sjevernu Makedoniju Foto: Stjepan Kuštelega

FOTO Planinarski klub Ivanec organizirao izlet godine u Sjevernu Makedoniju

Varaždinske vijesti | 23.7.2024. u 19:30h | Objavljeno u Društvo

Planinarski klub Ivanec autobusom se proteklog vikenda vratio sa sedmodnevnog društvenog izleta pod nazivom „Izlet godine“ koji je ove godine bio u Sjevernoj Makedoniji.

Članice i članovi PK Ivanec tijekom boravka u  Sjevernoj Makedoniji izvršili su uspon na Titov vrh, najviši vrh Šar-planine nadmorske visine 2747 metara, zatim na Golem Korab-najviši vrh Albanije i Makedonije čija nadmorska visina iznosi 2764 metra.

Spomenimo da je uspon na najviši vrh započeo ujutro u 6 sati od polazne točke, tj.hotela Korab odakle je bio organiziran prijevoz kamionom do karaule Strazimir, a uspon je odatle prema Golemom Korabu trajao 4 sata.

Zatim je izvršen i uspon na vrh Magaro, nadmorske visine 2255 metara na kojemu su bili svi prisutni članovi Kluba.Tijekom svog sedmodnevnog boravka u Sjevernoj Makedoniji planinari su posjetili Nacionalni park Galičica, zatim boravili na Ohridskom jezeru, te posjetili manastir Sveti Neum i određene muzeje i razgledali gradove Skopje,Ohrid,Tetovo,Strugu i Bitolu.

Izlet u Sjevernu Makedoniju bio je prvi organizirani društveni izlet PK Ivanec u Makedoniju koji će svim sudionicima izleta ostati u sjećanju po predivnim uspomenama, ljepotama tih krajeva i punim emocijama te nezaboravnom druženju.

Galerija slika