FOTO Gužva na placu: 'Fuliri' uređivali brkate i bradate muškarce, Bosilj poklanjao jaglace Foto: Krešimir Đurić/Grad Varaždin

FOTO Gužva na placu: 'Fuliri' uređivali brkate i bradate muškarce, Bosilj poklanjao jaglace

vv | 4.3.2023. u 13:48h | Objavljeno u Društvo

Poveću gužvu pred jednim poslovnim prostorom na Varaždinskom placu danas je izazvalo gostovanje profesionalnih brijača iz kultne zagrebačke brijačnice 'Gospon Fulir'. Brkati i bradati muškarci mogli su se naime, urediti potpuno besplatno, a sve u organizaciji Gradske tržnice koja je na ovaj, malo drugačiji način, odlučila obilježiti skorašnji Dan žena. Ideja je bila omogućiti muškarcima da svojim ljepšim polovicama daruju novog, ljepšeg, uređenijeg – sebe. I dok im se za dobar izgled pobrinula Gradska tržnica, na njima je ostalo samo još osmisliti poklon. A kako su plac ovih dana zašarenile prve proljetnice, to će im sigurno lako poći za rukom.

Poklonili 200 jaglaca

Upravo je proljetnicama danas na placu dame odlučio razveseliti i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj:

- Ovo je tradicionalan običaj podjele jaglaca na našem placu povodom Dana žena i uvijek mi se drago odazvati. Podijelili smo 200 sadnica jaglaca našim sugrađankama u roku 10 minuta. Gradska tržnica organizirala je i dolazak Gospona Fulira iz Zagreba koji će urediti muškarce da bi bili lijepi za svoje bolje polovice. Naše Varaždinke je ovaj mali znak pažnje jako razveselio i vjerujem da smo im uljepšali dan, a to je važno, ne samo povodom Dana žena, već u svako doba, cijeniti ih, uvažavati i poklanjati im pažnju. U Gradu Varaždinu imamo samo jednog pročelnika muškarca, sve ostale pročelnice su žene, a imamo i pregršt direktorica u gradskim ustanovama. Prema mom iskustvu, žene na vodećim pozicijama su uvijek dobro rješenje jer su brze, posvećene i kreativne, stoga podržavam takve sistematizacije gdje žene vode i upravljaju.

Prva od dvadesetak manifestacija na placu

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar dodao je kako je ovo prva ovogodišnja manifestacija, a na placu ih je za 2023. godinu planirano dvadesetak:

- Darujte ljepšoj polovici ljepšeg sebe, slogan je akcije kojom dajemo muškarcima mogućnost da se urede pred Dan žena na način kako to možda inače ne čine. Profesionalci iz zagrebačke brijačnice Gospon Fulir danas su ovdje izmamili brojne zadovoljne osmjehe Varaždinaca, a vjerujemo da će idući tjedan osmjesi biti i na licima žena kada im ovako uređeni daruju poklon za Međunarodni dan žena. Žene su kod nas na placu u fokusu, mnogo je prodavačica čiji rad i trud poštujemo. Mnoge naše, od milja zvane kumice, svakodnevno rano ustaju, nakon placa kuhaju i rade u poljoprivredi. Nije to lagani posao i mi zaista cijenimo što ih imamo jer bez njih plac ne bi bio to što jest.

Predrag Ciglar je ujedno najavio skorašnje manifestacije na Varaždinskom placu. U planu ih je dvadesetak, a među prvima održat će se Sajam antikviteta u Šenoinoj ulici 8. travnja, dok se za 6. svibnja priprema 20. rođendan od izgradnje nove tržnice.