FOTO: Pisanice i uskrsni motivi zavladali općinom Sračinec Foto: Ivica Jeremić

FOTO: Pisanice i uskrsni motivi zavladali općinom Sračinec

Varaždinske vijesti | 12.4.2017. u 20:05h | Objavljeno u Društvo

Uskrs je pred vratima, a u općini Sračinec pripreme su već obavljene. Održana je radionica tradicionalnog ukrašavanja pisanica, a Sračinec i Svibovec Podravski ukrašeni su uskrsnim motivima.

- Proteklog vikenda u prostoriji Udruge žena "Preslica" bila je postavljena izložba zidnica, koje su materijalni dokazi o prošlim vremenima. Osim ove izložbe u organizaciji Udruge žena postavljene su velike pisanice na Trgu sv. Mihaela u Sračincu od kojih je jedna poklon Koprivničko križevačke županije, drugu je oslikao Vladimir Flegar, dok su treću oslikala djeca dječjeg vrtića "Bambi" iz Sračinca. Blagdanskom ugođaju doprinijele su i Miljenka Križnjak, te Simona Flegar s prigodnim instalacijama koje su postavljene ispred Doma kulture i na Trgu slobode, na samom ulazu u Sračinec. Svim mještanima općine Sračinec Udruga žena "Preslica" želi sretan Uskrs! - rekla je o preduskrsnim aktivnostima predsjednica Preslice Stanka Miko.

U uskrsnom stilu ukrašena je i kućica u centru Svibovca Podravskog, u kojoj je KUD Benedikt osmislio i izradio uskrsnu košaru.