FOTO OŠ Vinica nova oprema za praktičnu nastavu iz biologije i kemije, učenici odmah otvorili kutije! Foto: Općina Vinica

FOTO OŠ Vinica nova oprema za praktičnu nastavu iz biologije i kemije, učenici odmah otvorili kutije!

VV | 26.9.2019. u 15:18h | Objavljeno u Društvo

Osnovna škola Vinica od danas ima novu opremu za održavanje praktične nastave iz biologije i kemije.

Nova oprema školi je predana danas, a sredstva za kupnju potrebne opreme prikupljena su u travnju ove godine u sklopu humanitarne akcije "Cvijećem do pomoći" zahvaljujući donatorima sadnica i keramičkih posuda. Akciju je organizirala Udruga mladih UMAMI Vinica s koordinatoricom akcije Boženom Kapitarić diplomiranom medicinskom sestrom u suradnji sa Općinom Vinica. Ostatak sredstava iskorišten je za kupnju osnovnih potrepština koje su darovane pet obitelji slabijeg imovniskog stanja s područja Općine Vinica. Veliku podršku akciji pružila je Osnovna škola Vinica s ravnateljicom Mirjanom Jambriško. Na primopredaji su sudjelovali podpredsjednica Udruge Ivana Jakopanec s članovima, gospođa Božena Kapitarić, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevec, ravnateljica Osnovne škole Vinica Mirjana Jambriško zajedno s predagoginjom i tajnicom škole te nastavnicima iz biologije i kemije te učenici koji će na satovima biologije i kemije koristiti novu opremu. Učenici su bili ushićeni zbog nove opreme i odmah su raspakirali kutije da vide što će sve koristiti na satovima. Svi sudionici su zadovoljni akcijom znajući da su učinili još jedno dobro djelo za djecu i njihovu budućnost.

- Velike zasluge za ovaj projekt pripadaju Boženi Kapitarić, koja je započela humanitarnu akciju zajedno s Općinom Vinica, a nastavila ju je Udruga mladih UMAMI Vinica, kojoj treba odati najveće priznanje. Ovaj poklon uvelike će pomoći našoj djeci na satovima kemije i biologije, na čemu još jednom veliko hvala. Kao načelniku uvijek mi je lijepo ponovno sjesti u školske klupe te se prisjetiti onih dana kada sam i sam bio polaznik ove škole - rekao je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac. 

Galerija slika