FOTO Održana premijera "Šalše" u Kinu Gaj, filmska ekipa se družila s publikom Foto: Martin Novosel

FOTO Održana premijera "Šalše" u Kinu Gaj, filmska ekipa se družila s publikom

vv | 18.9.2024. u 09:18h | Objavljeno u Društvo

Jučer se u Kinu Gaj u Varaždinu održala premijera hrvatskog filma Šalša, komedija s elementima horrora redatelja Dražena Žarkovića. 

Film je zapravo komedija duboko ukorijenjena u dalmatinsko okruženje, koji se na humorističan način bavi stereotipima karakterističnim za to područje. Kroz brojne smiješne situacije i dijaloge, stereotipi se variraju i razotkrivaju. Ono što film čini posebno zanimljivim jest da se, počevši od otprilike druge trećine filma, u ovoj naizgled “čistoj” komediji počinju pojavljivati elementi horora. Film se tada transformira u horor komediju, ali i dalje zadržava humoristične elemente koji su specifični za dalmatinsku regiju i karaktere koji odražavaju dalmatinski mentalitet.

Osim što su gledatelji imali priliku gledati film, također su imali priliku i družiti se s glavnim glumcima iz filma, Momčilom Otaševićem koji glumi Vatroslava Vranića, Ivanom Gulin koja glumi zubarku Irenu te Slavkom Sobinom koji glumi lokalnog policajca u Maloj Glavi koji se kasnije pretvara u zombija, a druženju se pridružio i režiser filma Dražen Žarković.

Kako je to izgledalo na premijeri pogledajte u fotogaleriji.

Označeno u