FOTO Obnovljena Vila Oršić zablistala u punom sjaju, svečano otvorenje u utorak Foto: Luka Šalamun

FOTO Obnovljena Vila Oršić zablistala u punom sjaju, svečano otvorenje u utorak

Varaždinske vijesti | 6.4.2023. u 11:40h | Objavljeno u Društvo

Nakon gotovo dvije godine intenzivnih radova na obnovi Vile Oršić u samom srcu Varaždina, svečano otvorenje ovog vrijednog povijesnog zdanja održat će se u utorak, 11. travnja.

Vila Oršić dana je na korištenje Fakultetu organizacije i informatike (FOI) odlukom Gradskog vijeća Varaždina u svrhu realizacije obrazovnih aktivnosti i unaprjeđenja visokog obrazovanja u gradu Varaždinu i u cijeloj regiji sjeverozapadne Hrvatske. FOI je uz pomoć Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Grada Varaždina, partnerskih poduzeća i projektnih sredstava, uspio osigurati financijska sredstva za obnovu jedne od najljepših građevina u Varaždinu, koja se nalazi unutar povijesne urbanističke cjeline, u Ulici Petra Preradovića, i koja je upisana u registar kulturnih dobara Republike Hrvatske.

Objekt je nakon ove obnove, vrijedne gotovo milijun eura, u potpunosti prilagođen provođenju nastave i znanstveno-istraživačkih aktivnosti te postaje novi inkubator za razvoj istraživačkih potencijala studenata, istraživača i znanstvenika Fakulteta organizacije i informatike.

Obnovu su financirale brojne institucije i IT tvrtke, stoga će otvorenju prisustvovati predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Varaždina, Varaždinske županije, Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta, kao i gospodarstvenici.

procelja_vila_orsic_vv_06042023_4.JPG

procelja_vila_orsic_vv_06042023_1.JPG

procelja_vila_orsic_vv_06042023_2.JPG

procelja_vila_orsic_vv_06042023_3.JPG

procelja_vila_orsic_vv_06042023_5.JPG

Označeno u