FOTO Obnovljena markacija Romarskog puta prema Mariji Bistrici na relaciji Prigorec - Belec

Varaždinske vijesti | 2.3.2022. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Trojica ivanečkih planinara, Drago Bencek, Božo Šambar i Nikola Nišević u nedjelju su obnovili markacije Romarskog puta i postavljanje oznaka na relaciji od Repikovca u Prigorcu do groblja Belec , tj. planinski dio Ivančice koji je sječom drveća u posljednje vrijeme dosta devastiran te su uništene markacije, osobito na raskršćima te su prilikom hodočašća u Svetište Majke Božje Bistričke planinari i hodočasnici ako nisu imali dobrog vodiča znali krivo skrenuti.

Navedena markacija Romarskog puta na tom dijelu Ivančice po sjećanju Martina Bunića koji je taj put markirao prije nekih 25 godina do danas nije obnavljana.

Sama akcija odrađena je po prohladnom i sunčanom vremenu u nedjeljno prijepodne i to u trajanju od ukupno 5 sati a prilikom dolaska na drugu, Zagorsku stranu Ivančice , kod vodocrpilišta puhao je jak vjetar i počeo je padati snijeg tako da su uvjeti bili malo otežani, ali sama akcija je uspješno obavljena.

Sljedeći odlazak planinara u Mariju Bistricu je u nedjelju,13.ožujka ,povodom Svetog Bernarda, zaštitnik planinara,a 12. ožujka služit će se Sveta misa za planinare , ljubitelje planina i za sve ostale hodočasnike.

Galerija slika