FOTO: Novomarofčani uživali u koncertu Ansambla Antiphonus i Hrvatskog baroknog ansambla Foto: Grad Novi Marof

FOTO: Novomarofčani uživali u koncertu Ansambla Antiphonus i Hrvatskog baroknog ansambla

Varaždinske vijesti | 28.9.2019. u 12:20h | Objavljeno u Društvo

Ovogodišnje, 49. Varaždinske barokne večeri koncert iz svog glavnog programa imale su u petak u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" u Novome Marofu.

Novomarofskoj i široj publici predstavili su se članovi ansambla Antiphonus i Hrvatskog baroknog ansambla pod dirigentskom palicom Tomislava Fačinija.

– Zahvaljujemo ravnatelju Varaždinskih baroknih večeri Davoru Bobiću i Koncertnom uredu Varaždin što već niz godina uz Varaždin izabiru i Novi Marof kao mjesto održavanja koncerata ove prestižne glazbene manifestacije. I što redovito odabiru izvođače koji nam pružaju vrhunski glazbeni užitak. Koncerti VBV-a obogaćuju kulturnu ponudu Novog Marofa te također predstavljaju i određenu kulturnu edukaciju glazbene publike ovog kraja – istaknuo je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač nakon koncerta.

Voditeljica ureda Turističke zajednice grada Novog Marofa Renata Horvatić kazala je da su ovakvi događaji važni za kulturnu ponudu te da su ponosni što je Novi Marof uvršten u glavni program Varaždinskih baroknih večeri, a to je pokazala i publika u KC "Ivan Rabuzin".

Ansambl Antiphonus i Hrvatski barokni ansambl u Novom su Marofu izveli djela Francesca Sponge Uspera.

– Zajedno otkrivamo bisere hrvatske glazbe koji su svojedobno stajali uz bok velikanima poput Gabriellija i Monteverdija, a i danas dokazuju kulturni i prostorni kontinuitet Europskog Seicenta. Izvodimo dio bogate zbirke Francesca Sponge Uspera i Gabriela Uspera koja osim jedne trio sonate sadrži pretežno vokalne i vokalno instrumentalne skladbe – istaknule je Laura Vadjon, umjetnička voditeljica Hrvatskog baroknog ansambla.

Koncert_VBV_Novi_Marof_01.jpg

Koncert_VBV_Novi_Marof_02.jpg

Koncert_VBV_Novi_Marof_03.jpg

Koncert_VBV_Novi_Marof_04.jpg

Koncert_VBV_Novi_Marof_05.jpg

Koncert_VBV_Novi_Marof_07.jpg

Koncert_VBV_Novi_Marof_08.jpg

Koncert_VBV_Novi_Marof_09.jpg

Koncert_VBV_Novi_Marof_10.jpg