FOTO Novi Marof ukupni pobjednik, Ivanec drugi, Maruševec treći na 3. Memorijalu Dino Kunić

vv | 11.9.2023. u 18:33h | Objavljeno u Društvo

Na prostoru Ribičkog doma Ivanec, te u Odgojnom domu Ivanec i na streljani Jedinstva u Ivancu, u Organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Varaždinske županije, te domaćinstvo Ogranka Ivanec, održani su 28. županijski susreti UDVDR RH Podružnice Varaždinske županije „3. Memorijal Dino Kunić // Ivanec 2023.

Prije svečanog otvaranja, koje je pred više od 130 članova udruge, obitelji poginulih hrvatskih branitelja, gostiju i uzvanika održano na prostiru Ribičkog doma Ivanec, izaslanstvo domaćina i organizatora poklonilo se poginulim hrvatskim braniteljima na spomen obilježju u Ivancu.

Nakon himne Lijepa naša i odavanja počasti poginulim, nestalim i preminulim hrvatskim braniteljima, te prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, pozdravnim su se riječima dobrodošlice, u ime organizatora i domaćina, obratili predsjednik i potpredsjednik UDVDR RH Podružnice Varaždinske županije Branko Družinić i Ljudvek Cikač.

Prigodnim riječima, uz pohvale za organizaciju susreta, ovakav vid braniteljskih okupljanja i očuvanja sjećanja na Domovinski rat, obratili su se i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, gradonačelnik Novog Marofa i saborski zastupnik Siniša Jenkač, zamjenik gradonačelnika grada Ivanca Marko Friščić, te predsjednik Gradskog vijeća Ivanca i izaslanik župana Stričaka na otvorenju, Zdenko Đuras, koji je susrete i službeno proglasio otvorenim.

U Ivanec se i ovoga puta odazvao veliki broj članova udruge iz Ogranaka Maruševec, Novi Marof, Varaždinske Toplice, Ludbreg i domaćeg, ivanečkog, te Klubova Visoko i Jalševec, koji su, nakon svečanosti otvorenja, krenuli natjecati u osam sportsko-rekreativnih disciplina.

U šahu, stolnom tenisu, sportskom ribolovu, visećoj kuglani, streljaštvu, belotu, i u elektroničkom pikadu za muškarce i žene, te revijalnom kuhanju gulaša, natjecalo se oko 120 članova udruge s područja Varaždinske županije. Stolni tenis se igrao u Odgojnom domu Ivanec, streljaštvo na streljanu Jedinstva Ivanec, sportski ribolov na obližnjem bajeru Barutana, a preostale discipline na kompleksu Ribičkog doma.

Svečanost proglašenja rezultata i dodjele nagrada uveličalo je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je u svom kratkom obraćanju izrazio zahvalnost svima na očuvanju sjećanja na hrvatske branitelje koji više nisu s nama, te na Domovinski rat. Jednako tako, Stričak je naglasio veliku važnost hrvatskih branitelja i nakon Domovinskog rata, kao jednih od glavnih stupova društva.

- Ovih dana slavimo Dan Varaždinske županije i na kojoj god manifestaciji sam bio susrećem se s kolegama hrvatskim braniteljima. Oni su među poljoprivrednim proizvođačima, vatrogascima, lovcima, na kulturnim i sportskim događanjima, svugdje ih susrećem kao važne karike društvenog života u svim njegovim sferama. Naravno, i u programima vezanima uz hrvatske branitelje, pa smo tako ispratili pripadnike Posebne jedinice PU Varaždin koji su krenuli na put dug 300 kilometara prema Vukovaru, na tradicionalnoj 6. biciklijadi, a sada smo se i ovdje okupili. Kako sam lani najavio u Poljani Biškupečkoj, obećanje sam i izvršio, te su ovi susreti jedan od programa Dana Varaždinske županije koja im je i glavni pokrovitelj. Čestitam svima na postignutim rezultatima i doista mi je drago da ste se okupili u tako velikom broju - u svom je obraćanju, uz ostalo, kazao župan Stričak.

Potom su župan Stričak, Višnja Marija Kunić, majka pokojnog Dine, te predstavnici organizatora i domaćina i voditelji pojedinih disciplina uručili nagrade najboljim pojedincima i ekipama.

Ukupni pobjednik 28. županijskih susreta UDVDR RH Podružnice Varaždinske županije „3. Memorijal Dino Kunić // Ivanec 2023" je Ogranak Novi Marof s 57 bodova, drugo mjesto osvojio je Ogranak Ivanec s 54, treće Ogranak Maruševec s 51, četvrto Ogranak Varaždinske Toplice s 30, peto Klub Jalševec s 20, šesto Klub Visoko s 15, a sedmo Ogranak Ludbreg s 10 bodova.

Klub Jalševec je bio najbolji u visećoj kuglani i belotu, Ogranku Ivanec su pripala prva mjesta u stolnom tenisu i sportskom ribolovu, gdje je najveću ribu, šarana teškog 3837 grama ulovio Zdravko Križek iz pobjedničke ekipe, Ogranak Ludbreg osvojio je prvo mjesto u streljaštvu, Ogranak Maruševec u elektroničkom pikadu za žene, Klub Visoko u šahu, a ogranak Novi Marof u elektroničkom pikadu za muške. Najbolji gulaš je onaj ekipe Ogranka Novi Marof, drugi je Ogranak Maruševec,a  treći Ogranak Ivanec. Ujedno, skuhani gulaši su bili i ručak za sve okupljene.

Tri najbolja pojedinca i pojedinke po disciplinama nagrađeni su medaljama, po tri najbolje ekipe peharima, tri najbolje u ukupnom poretku poklon paketom Grada Ivanca i Poslovne zone Ivanec, a Ogranku Novi Marof pripao je prijelazni pehar.

Posebnu nagradu za najveći ulov primio je Zdravko Križek.

Pobjedničke ekipe po disciplinama predstavljat će Varaždinsku županiju na 28. državnim susretima, koji će se održati 23. rujna u Kutini.

Streljaštvo: OGRANAK LUDBREG

Stolni tenis: OGRANAK IVANEC

Šah: KLUB VISOKO / OGRANAK MARUŠEVEC

Viseća kuglana: KLUB JALŠEVEC

Elektronički pikado žene: OGRANAK MARUŠEVEC

Elektronički pikado muški: OGRANAK NOVI MAROF

Sportski ribolov: OGRANAK IVANEC

Belot: KLUB JALŠEVEC

Tijekom sportskih susreta svoje je kolekcionarske eksponate (numizmatiku, kutije šibica, kemijske olovke…) pokazao Martin Lukavski, a med i medne proizvode Marijan Vusić, obojica članovi najužeg vodstva UDVDR Ogranak Ivanec.

Održavanje susreta su pomogli Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec, Cvjećarna IRIS,  kojima se za suradnju skromno odužilo, potom Odgojni dom Ivanec, Streljački klub Jedinstvo Ivanec, Knjižara MIMI Ivanec, ŠRD Ivanec, te brojni pojedinci i pojedinke.

Pokrovitelji susreta su Ministarstvo hrvatskih branitelja i Varaždinska županije, a Ogranak Ivanec nastupio je uz potporu Grada Ivanca.

REZULTATI PO DISCIPLINAMA:

STRELJAŠTVO:

Pojedinačno:

1.         Darko Begović

2.         Darko Ratković

3.         Dubravko Koprek

Ekipno:

1.         OGRANAK LUDBREG

2.         OGRANAK VARAŽDINSKE TOPLICE

3.         OGRANAK IVANEC

STOLNI TENIS:

1.         Dragutin Posenjak

2.         Vladimir Friščić

3.         Vlado Šantek

Ekipno:

1.         OGRANAK IVANEC

2.         OGRANAK NOVI MAROF

3.         OGRANAK MARUŠEVEC

ŠAH:

Pojedinačno:

1.         Vladimir Posavec-Kovač

2.         Danijel Matijašec

3.         Zvonimir Miranović

Ekipno:

1.         KLUB VISOKO

2.         OGRANAK MARUŠEVEC

3.         OGRANAK NOVI MAROF

VISEĆA KUGLANA:

Pojedinačno:

1.         Anđelko Horvat

2.         Ivan Bukovec

3.         Marijan Vusić

Ekipno:

1.         KLUB JALŠEVEC

2.         OGRANAK VARAŽDINSKE TOPLICE

3.         OGRANAK MARUŠEVEC

ELEKTRONIČKI PIKADO // ŽENE:

Pojedinačno:

1.         Ana Popijač

2.         Sandra Žugec

3.         Đurđica Cikač

Ekipno:

1.         OGRANAK MARUŠEVEC

2.         OGRANAK NOVI MAROF

3.         OGRANAK IVANEC

ELEKTRONIČKI PIKADO // MUŠKI:

Pojedinačno:

1.         Ivica Rudnički

2.         Josip Begović

3.         Vjekoslav Vrbanec

Ekipno:

1.         OGRANAK NOVI MAROF

2.         OGRANAK IVANEC

3.         OGRANAK MARUŠEVEC

BELOT:

1.         KLUB JALŠEVEC

2.         OGRANAK VARAŽDINSKE TOPLICE

3.         OGRANAK NOVI MAROF

SPORTSKI RIBOLOV:

Pojedinačno:

1.         Zdravko Križek

2.         Stjepan Volarić

3.         Damir Kraš

Ekipno:

1.         OGRANAK IVANEC

2.         OGRANAK NOVI MAROF

3.         OGRANAK MARUŠEVEC

Najveći ulov : Zdravko Križek (šaran 3850 g)

KUHANJE GULAŠA:

1.         OGRANAK NOVI MAROF

2.         OGRANAK MARUŠEVEC

3.         OGRANAK IVANEC