FOTO: Nordijskim hodanjem započeo ludbreški Welcome Spring festival Foto: Grad Ludbreg

FOTO: Nordijskim hodanjem započeo ludbreški Welcome Spring festival

Varaždinske vijesti | 8.3.2021. u 12:03h | Objavljeno u Društvo

Ludbreg - "centar svijeta", u ožujku postaje i središte sporta, rekreacije i aktivnog života zahvaljujući novom i zanimljivom festivalu nazvanom "Welcome Spring" osmišljenom kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju.

Festival je započeo nordijskim hodanjem u dužini staze od 10 km. Staza je vodila od Ludbrega prema Vinogradima Ludbreškim uglavnom kroz šumske puteve. Ovo festivalsko događanje organizirala je udruga “Narcisa” Ludbreg koja nordijsko hodanje promovira u sklopu svojih redovitih aktivnosti.

– Nordijsko hodanje za članice naše udruge postala je redovna aktivnost. Poznato je da su prednosti nordijskog hodanja višestruke posebno za osobe koje pate od simptoma tipičnih za sjedeće radno mjesto, a koji često uzrokuju glavobolju, bol u ramenima i vratnoj kralježnici. Također je dobro za osobe koje imaju problema za zglobove donjih ekstremiteta. No ono što je za nas najvažnije je druženje u prirodi. Uz razgovor i smijeh zaboravimo na svakodnevne probleme – rekla je Gordana Loparić, predsjednica udruge Narcisa.

Welcome Spring svakog će vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska natjecanja praćena zanimljivim popratnim programom. Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom pa smo pripremili utrke za trkače, bicikliste, kajakaše, ali i sadržaje za izletnike željne iskušavanja novih stvari i boravka u prirodi.

Welcome Spring u nastavku donosi:

Watermark Kayak – 13.3.2021.

Na rijeku Bednju, koja protiče samim središtem Ludbrega, vraća se veslanje i to u obliku uzbudljivog otvorenog prvenstva grada Ludbrega u spustu kajakom. Tijekom vikenda će se na jezeru na Otoku mladosti organizirati pokazno veslanje, kako bi novi veslači osjetili čari kajaka.

Kajaci na Otoku mladosti 14.3. 2021.

Na rijeci Bednji u samom centru Ludbrega moći će svi zainteresirani građani (veliki i oni malo manji) okušati se u pokaznom organiziranom vesalanju od strane profesionalca uz osnovnu sigurnosnu obuku kao i uz osnovne elemente veslanja i snalaženja u kajaku.

Orijentacijsko trčanje 20.3. 2021.

Orijentacijsko trčanje, radio orijentaciju i planinarenje za sve zainteresirane građane.

Centrum mundi cestovno trčanje – 21.3.2021.

Prvi dan proljeća u Ludbregu će se proslaviti već tradicionalnom cestovnom trkačkom utrkom „Centrum mundi“. Uz 10 km dugu rutu za rekreativce i sportaše postoji i kratka promocijska ruta od 2,5 km za građane kako bi i oni koji inače ne trče osjetili energiju proljeća.

Gravel – 27.03.2021.

Gravel biciklizam, koji spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji, sve je popularniji, a raznoliki i očuvani ludbreški krajolik idealan je za njega. Welcome Spring donosi izazovnu gravel biciklističku utrku, dužine 80 km, koja vas vodi oko predivnog Kalnika i pravi je izazov svim biciklistima željnima nadmetanja u okruženju nedirnute prirode.

28. 3. – Crazy Hill Trail utrka

Legendarna Crazy Hill Trail utrka se trči na čak tri staze različitih težina i dužina, prilagođene svim tipovima trkača, a njihove rute vode vas kroz raznoliki ludbreški krajolik te slove kao neke od najljepših u Hrvatskoj.
Posebnu pažnju posvetili smo i osobama s invaliditetom odnosno teškoćama u kretanju te će, kao dio programa cestovne trkačke utrke „Centrum mundi“ i biciklističke Gravel utrke, u suradnji s Hrvatskom udrugom paraplegičara i tetraplegičara, biti organizirane i trke za natjecatelje u kolicima.

Uz utrke i natjecanja, pripremamo i brojne dodatne sadržaje. Sve informacije i novosti o Welcome Spring festivalu u Ludbregu, pratite na njegovom službenom Facebook eventu.

nordijsko_hodanje_ludbreg_welcome_spring_07032021_1.jpg

nordijsko_hodanje_ludbreg_welcome_spring_07032021_2.jpg

nordijsko_hodanje_ludbreg_welcome_spring_07032021_3.jpg