Natjecanje u kuhanju kotlovine koje se održava u sklopu Dana varaždinskog placa, ulazi u završnicu.
Čija je kotlovina oduševila komisiju bit će poznato uskoro, no, kako kažu iz ekipe Varaždinskih vijesti, koja se također okušala u kuhanju kotlovine, nije važno pobijediti već sudjelovati i dobro se zabaviti.
Plac je jutros bio prepun posjetitelja koji su za zanimanjem virili u tanjure gdje se krčkalo meso i povrće, a za glazbu su se pobrinuli Kraljevi ulice.
Tri prvoplasirane ekipe očekuju nagrade, a birat će se i najsimpatičnija te najopremljenija ekipa. O najboljima će odlučivati komisija kojoj će na čelu biti Rene Bakalović, najpoznatiji hrvatski stručnjak za gastronomiju.
Nakon ocjenjivanja kotlovina će biti nuđena posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a sav prihod bit će doniran u humanitarne svrhe, za Centar Tomislav Špoljar.
Dio atmosfere na varaždinskom placu donosimo u fotogaleriji Krešimira Đurića.