FOTO Nakon povratka s EP-a u Beogradu Varaždinske mažoretkinje priređuju Reviju na Špancirfestu i slave 30. rođendan

Varaždinske vijesti | 27.8.2024. u 09:34h | Objavljeno u Društvo

Pomlađeni tim Varaždinskih mažoretkinja vratio se iz Beograda, gdje su nastupile na Europskom prvenstvu u mažoret plesu i dostojno predstavile svoj Varaždin i Hrvatsku.

Iako su ove godine medalje izostale, iskustvo i emocija neponovljivi su baš kao i stečeno iskustvo domaćinstva svibanjskoga Prvenstva Hrvatske u Varaždinu.

Sada Varaždinske mažoretkinje očekuje još jedno domaćinstvo – 21. Revije mažoret timova u sklopu Špancirfesta, koje će biti održano u subotu 31. kolovoza i kojom će prilikom djevojke ujedno obilježiti svoju 30. obljetnicu.

- Naš je mladi tim od četvrtka do nedjelje boravio u Beogradu gdje su cure nastupile na EP zajedno s brojnim drugim timovima iz dvanaest europskih zemalja, i osvojile dva četvrta i dva peta, te jedno deseto mjesto. Kadetski duo nastup Lene Lakosil i Tije Leone Grabarić te juniorski duo nastup Mije Crnčec i Petre Tržec osvojili su četvrta mjesta, juniorski duo nastup Manuele Geček osvojio je peto mjesto, dok je za juniorski solo nastup Sara Cikron ukupno bila desetoplasirana, a izuzetno složen koreografirani nastup kadetske formacije u timu od 17 Varaždinskih mažoretkinja međunarodni je tim mažoret sudaca ocijenio petoplasiranim. Zadovoljni smo i ponosni našim nastupima i plasmanom na Europskom prvenstvu, tim više što je ovo bio prvi ovakav događaj za većinu naših mažoretkinja pa ćemo ova četiri nezaboravna dana prepuna druženja, prijateljstava, pjesme, plesa, ali i strepnje, treme, žuljeva i strpljenja, čekanja, dogovora, pogrešaka, osmijeha, fešti i planova za budućnost ostaviti u sjećanju za pripreme naših budućih nastupa – zaključila je voditeljica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić.

Ovih dana teku pripreme za proslavu 30. rođendana Varaždinskih mažoretkinja, koje su obišle i posljednje počivalište njihova osnivača Anđelka Zorkovića kako bi obilježile 13. obljetnicu smrti svoga dugogodišnjeg predsjednika i osnivača ove udruge.

Dolazak na 21. Reviju mažoret timova ove su godine potvrdile mažoretkinje iz Sesveta, Lobora, Karlovca, Ludbrega, Klinča sela, te Zagrebačke i uvijek atraktivne mažoretkinje iz Maloga Lošinja.

Svečani će mimohod ulicama grada subotnjeg poslijepodneva predvoditi zagrebački Drum line orkestar sa 20 uniformiranih show-muzičara što će, zahvaljujući 21. Reviji mažoret timova, ovogodišnjem 26. Špancirfestu pružiti posebno atraktivnu dimenziju.