FOTO Najbolji učenici Elektrostrojarske škole primili priznanja i nagrade, Vinko Jakuš najmaturant! Foto: Krešimir Đurić

FOTO Najbolji učenici Elektrostrojarske škole primili priznanja i nagrade, Vinko Jakuš najmaturant!

IHR/Varaždinske vijesti | 10.7.2023. u 21:21h | Objavljeno u Društvo

Trg koji se nalazi u sklopu Studentskog centra Varaždin večeras je bio pretijesan za preko 400 roditelja, prijatelja, učenika i nastavnika Elektrostrojarske škole Varaždin, gdje je održana svečanost dodjele priznanja i novčanih nagrada učenicima koji su ostvarili izvrsne rezultate na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima u prošloj školskoj godini. Ujedno su učenicima završnih razreda, uručene svjedodžbe.

Sve učenike, mentore i roditelje pozdravio je i na postignutim rezultatima čestitao ravnatelj Igor Kos, ne skrivajući ponos na svoje učenike koji marljivo uče i postižu izvrsne rezultate na brojnim područjima.

Nagradu je primio i najmaturant škole, Vinko Jakuš. Nagrađeni su učenici koji su postigli jedno od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima, dok su učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima, nagrađeni i novčačnom nagradom, za što je škola osigurala fond od 2.500 eura.

I ove su godine nagrađeni i najbolji učenici obrtničkih zanimanja prigodnim setom alata, a posebno su nagrađene i dvije djevojke koje su završile svoje obrazovanje u tzv. "muškim zanimanjima" - bravar i zavarivač.

Za postignute uspjehe na europskom natjecanju nagrađeni su Juraj Kolarić, Franko Prikratki, Borna Svržnjak i Jakov Crničk.

Nagrade su uručene i učenicima za osvojeno jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima, a dobili su ih: Marko Levanić, Ana Bobić, Jakov Bastalec, Iva Osivnik, Matija Kos, Simon Kušter, Karlo Svetec, Fernando Perak, Šimun Ćosić, Nino Šargač, Filip Kefelja, Lana Hutinski, Jana Sabol, Simon Vincek, Fran Wagner, Dorian Gegač, Vito Milak i Filip Cerjan.

Uručene su i nagrade učenicima za rezultate postignute na županijskim natjecanjima, a dobili su ih: Karlo Kolarić, Blaž Hrastić, Bruno Puljević, Vilim Novotny, Josip Kosec, Luka Gladović, Krunoslav Vorih, Gabrijela Sever, Ivano Horvatin, Dino Kukolja, Ivano Kliček, Noah Furni, Erik Bencek, Borna Kečkan, Matija Lovrenčić, Jakov Barbir, Borna Loborec, Vito Benjak, Marino Bruža-Habek, Noa Heraga, Borna Jurišak, Mihael Cmrečak, Gabrijel Hojsak, Luka Crnković, David Flajšman, Dominik Virag, Leon Soldatek i Laura Kovačević.

Dio atmosfere s dodjele nagrada učenicima Elektrostrojarske škole Varždin pogledajte u fotogaleriji Krešimira Đurića.