FOTO Na Malom placu u Varaždinu svečano otvorena nadstrešnica Foto: Gradska tržnica Varaždin

FOTO Na Malom placu u Varaždinu svečano otvorena nadstrešnica

Varaždinske vijesti | 13.6.2023. u 15:38h | Objavljeno u Društvo

Danas je održana svečanost otvorenja novoizgrađene nadstrešnice na Malom placu u Varaždinu.

- Vrijednost projekta izgradnje nadstrešnice iznosila je 10.000 EUR + PDV, a rezultat je zajedničkih napora i ulaganja Gradske tržnice Varaždin i lokalne zajednice. Ova investicija odgovor je na potrebe tržnice i želju da se stanovnicima omogući ugodno i sigurno okruženje za obavljanje kupovine svježih namirnica i ostalih proizvoda - izvijestili su iz Gradske tržnice.

gradska_trznica_varazdin_mali_plac_nadstresnica_13062023_1.jpg

Na svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Obojica su izrazili zadovoljstvo završetkom ovog važnog projekta za tržnicu i lokalnu zajednicu.

- Ova nova nadstrešnica predstavlja veliki korak naprijed za našu tržnicu na Malom placu i naše kupce. Ona će pružiti zaštitu od nepovoljnih vremenskih uvjeta te stvoriti ugodno okruženje za naše trgovce i posjetitelje. Vjerujem da će ova nadstrešnica biti ključni faktor u oživljavanju Malog placa i privlačenju većeg broja posjetitelja. Kvalitetni uvjeti prodaje koje pruža ova novoizgrađena nadstrešnica ne samo da će poboljšati iskustvo kupovine, već će također potaknuti lokalnu ekonomiju. Pozivam građane da dođu i sami dožive ovaj novi prostor te podrže naše trgovce i njihove kvalitetne proizvode. Zahvaljujem se svim dionicima koji su sudjelovali u ovom projektu i omogućili njegovu uspješnu realizaciju, a posebno se zahvaljujem lokalnoj vlasti na njihovom kontinuiranom angažmanu i podršci. Njihova predanost razvoju tržnice i poboljšanju uvjeta za naše trgovce i kupce bila je ključna za uspješnu realizaciju ovog projekta. Ova nadstrešnica je primjer kako suradnja između Gradske tržnice i lokalne zajednice može rezultirati pozitivnim promjenama u našem gradu - istaknuo je direktor Gradske tržnice Varaždin, Predrag Ciglar.

gradska_trznica_varazdin_mali_plac_nadstresnica_13062023_3.jpg

Gradonačelnik Neven Bosilj je napomenuo da otvorenje nove nadstrešnice na Malom placu predstavlja još jedan važan korak u poboljšanju gradske infrastrukture.

- Ova investicija pokazuje našu predanost poticanju lokalne trgovine i stvaranju ugodnog ambijenta za naše građane. Vjerujem da će ova nadstrešnica pridonijeti povećanju privlačnosti Malog placa te omogućiti bolje uvjete poslovanja našim trgovcima - rekao je Bosilj.

gradska_trznica_varazdin_mali_plac_nadstresnica_13062023_2.jpg

A najavio je i novo ulaganje u glavnu gradsku tržnicu.

- S radošću najavljujem projekt izgradnje nadstrešnice na glavnoj gradskoj tržnici, između Mliječne hiže i Pravoslavne crkve. Ovaj ambiciozni projekt vrijedan 100.000 eura financirat će se iz sredstava Gradske tržnice i Grada Varaždina. Ova investicija predstavlja našu posvećenost stvaranju modernog i atraktivnog okruženja za trgovce i posjetitelje - naglasio je Bosilj.

gradska_trznica_varazdin_mali_plac_nadstresnica_13062023_4.jpg