FOTO Na Brđanskim susretima u Lepoglavi 200-tinjak izviđača iz cijele Hrvatske Foto: Grad Lepoglava

FOTO Na Brđanskim susretima u Lepoglavi 200-tinjak izviđača iz cijele Hrvatske

Varaždinske vijesti | 21.9.2019. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

200-tinjak izviđača iz cijele Hrvatske okupilo se u Gradu Lepoglavi na 17. Brđanskim susretima Saveza izviđača Hrvatske. Riječ je o svojevrsnom stručnom skupu brđana koji za cilj ima unaprjeđenje kvalitete rada odreda izviđača u cijeloj zemlji, a koji će sudionicima ponuditi prigodu za druženje, ali i prigodu da prolaskom edukativne staze upoznaju tradiciju kraja u kojem se nalaze.

Susreti su otvoreni 14. rujna na prigodnoj svečanosti na kojoj su dobrodošlicu brojnim okupljenim izviđačima poželjeli domaćini susreta – Odred izviđača Lepoglava te čelni ljudi Varaždinske županije i Grada Lepoglave. Ispred Grada Lepoglave dobrodošlicu je izviđačima poželio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač istaknuvši pri tom da je Lepoglava ponosna na rad domicilnog Odreda izviđača. Naglasio je i da izviđaštvo simbolizira zajedništvo te pohvalio rad izviđača s mladima.

- Jednom izviđač, stalno izviđač – zaključio je Kovač.

Svečanost otvorenja 17. Brđanskih susreta bila je prigoda za potpisivanje Sporazuma o suradnji sa Savezom izviđača Hrvatske čime je za Grad Lepoglavu započeo proces stjecanja statusa Grad prijatelja izviđača. Sporazum je ispred Grada Lepoglave potpisao gradonačelnik Marijan Škvarić, a ispred Saveza izviđača Hrvatske dopredsjednik Saveza Bojko Kukić koji je pojasnio da se navedeni status dodjeljuje gradovima koji daju podršku odredima izviđača koji djeluju na njihovom području.

Susrete je otvorio dožupan Varaždinske županije Robert Vugrin koji je izrazio zadovoljstvo time da se ovi Susreti događaju na u lepoglavskom kraju.

- Želimo da lepoglavski kraj i Varaždinska županija ostave traga u vašim sjećanjima, ali i da vi ostavite svoj trag potaknuvši daljnji razvoj izviđačkog pokreta – poručio je Vugrin.

Na samom su kraju, predvođeni domaćinima, svi nazočni zapjevali himnu ovih susreta – Lepe ti je Zagorje zelene.

Svečanom otvorenju 17. Brđanskih susreta nazočio je i Jordan Barjaktarov iz Svjetske skautske organizacije te načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško.

lepoglava_brdjanski_susreti_01.jpg

lepoglava_brdjanski_susreti_02.jpg

lepoglava_brdjanski_susreti_03.jpg

lepoglava_brdjanski_susreti_04.jpg

lepoglava_brdjanski_susreti_05.jpg

lepoglava_brdjanski_susreti_06.jpg