FOTO Maruševečki "Klaruši" na Festivalu borovnica

Varaždinske vijesti | 10.7.2017. u 15:04h | Objavljeno u Društvo

Članovi KUD-a "Klaruš" Maruševec protekle su subote nazočili proslavi 80. obljetnice Ravnogorskog turizma te 20. Festivala borovnica u Ravnoj Gori kraj Delnica.

Dani Ravnogorskog turizma obuhvaćaju niz turističkih i kulturnih manifestacija koje su se održale ispred Sportsko-poslovnog centra "Groranka" u samom centru Ravne Gore. Osim folklornog predstavljanja, predstavili su se i u gastronomskom dijelu priredbe gdje su sudjelovali s domaćom hranom (zagorski štrukli, domaći kruh, kosana mast, crno ulje, domaći sir, zlijefka, domaće vino i rakija...).

Folkloraši su svojim izvedbama, prisutnim posjetiteljima ove velike obljetnice, predstavili koreografije Baranje, Međimurja i Hrvatskog zagorja i maruševečkog kraja. Pjevačka sekcija KUD-a predstavila se s nekoliko folklornih skladbi, a tamburaši su izveli svoj prepoznatljiv instrumentalno-vokalni program. "Klaruši" su za izvedeni program nagrađeni velikim pljeskom publike.

U natjecateljskom cijelu cijele proslave 80. obljetnice Ravnogorskog turzima, "Klaruši" su također ostvarili velike uspjehe. Osvojili su posebno priznanje u izboru za najbogatiji štand, a članica KUD-a "Klaruš", Ivana Slunjski osvojila je laskavu titulu 1. turističke Vile - Eko Barunice, pobijedivši u Eko kvizu.

KUD "Klaruš" je predstavio svoj maruševečki kraj i svoju Varaždinsku županiju u folkornom i turističkom smislu.

20170708 204202

20170708 204606