FOTO Mališani iz "Bajke" pokazali što možemo učiniti za bolju i zeleniju budućnost Foto: DV Bajka

FOTO Mališani iz "Bajke" pokazali što možemo učiniti za bolju i zeleniju budućnost

Varaždinske vijesti | 24.9.2021. u 08:50h | Objavljeno u Društvo

Mališani iz varaždinskog Dječjeg vrtića "Bajka" udružili su napore kako bi pokazali koliko im je važan okoliš i priroda.

Uključili su se u akciju "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš" koji je ove godine obilježavao 10 godina provedbe kampanje Zelena čistka. Tijekom cijelog tjedna u vrtiću "Bajka" provodile su se različite aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o važnosti osobne brige za okoliš, a 16. rujna provedena je akcija na nivou cijele odgojno-obrazovne ustanove.

Kao odgojno-obrazovna ustanova, aktivno su se uključili na tri načina: kartiranjem (eko porukama) označavajući divlja odlagališta otpada na putu od vrtića do Dravske park šume, digitalnim čišćenjem u koje su se uključili svi zaposlenici dječjeg vrtića brisanjem starih e-poruka, duplikata fotografija i video zapisa, nepotrebnih dokumenata, nekorištenih aplikacija i sl., te organiziranom akcijom čišćenja okoliša vrtića i obližnjeg dječjeg igrališta.

- Svojim primjerom mališani su nam ponovno pokazali što sve možemo učiniti za bolju i zeleniju budućnost - poručili su iz Dječjeg vrtića "Bajka".