FOTO: Mali olimpijci iz šest dječjih vrtića u Lepoglavi odmjerili snage Foto: Grad Lepoglava

FOTO: Mali olimpijci iz šest dječjih vrtića u Lepoglavi odmjerili snage

Varaždinske vijesti | 28.5.2019. u 10:49h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave u Lepoglavi je održan Olimpijski festival dječjih vrtića na kojem su nastupili mališani iz šest dječjih vrtića - DV Lepoglave (dvije ekipe), DV Runolista iz Žarovnice, DV Bambi iz Sračinca, Vrteca pri OŠ Videm te DV Zeko iz Cestice.

Poput pravih olimpijaca, mališani su u školsku sportsku dvoranu ušli u defileu, podignuta je olimpijska zastava, zapaljena olimpijska vatra, intonirana je olimpijska himna, a natjecatelji su položili olimpijsku prisegu.

Dobrodošlicu je u Europskom gradu sporta sudionicima Olimpijskog festivala dječjih vrtića poželio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši kako se Grad Lepoglava potvrđuje i kao grad prijatelj djece.

Vrtićki mališani natjecali su se u pet disciplina – trčanju na 50 metara, štafeti 4x25 metara, skoku u dalj, bacanju loptice u dalj i nogometu. U ukupnom je poretku najuspješniji bio DV Zeko iz Cestice, slijedi DV Runolist Žarovnica te Lepoglava 1.

Medalje najuspješnijima uručili su zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave Hrvoje Kovač i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave Tonko Županić.

lepoglava_djecja_olimpijada__01.jpg

lepoglava_djecja_olimpijada__03.jpg

lepoglava_djecja_olimpijada__04.jpg

lepoglava_djecja_olimpijada__05.jpg

lepoglava_djecja_olimpijada__06.jpg